’’Magandaları şiddetle kınıyorum’’

’’Magandaları şiddetle kınıyorum’’

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun konuştuğu Kepez Arena yanındaki miting alanında geniş güvenlik önlemi alındı. Miting alanı yakınındaki tüm araçlar kaldırılırken, çatılarda keskin nişancılar dikkat çekti. Alanda, "Antalya Hizmetlerimiz Toros’ların Evlatlarıyla Devam İnşallah, Tek Başına İş Başına, Sen Ben Yok Türkiye Var, İlk Günkü Aşkla Hep Birlikte Devam Antalya, 2023 Hedeflerimize Kurulan Kapanları Kırmanın Tam Vaktidir, Meselesi memleket Olan AK Parti’ye Destek Olmanın Tam Vaktidir’ ve Antalya milletvekili adaylarının afişleri yer aldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, havalimanındaki karşılamanın ardından otobüsle Kepez Arena yanındaki miting alanına geldi. Platform üzerinden kalabalığı selamlayan Başbakan Davutoğlu, Türk ve AK Parti bayraklarıyla süslenen alanda toplanan binlerce kişiye seslendi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, şöyle konuştu: “Her seçimde her dönemde size hemşehrim derim. Size hemşehrim denmez de ne denir. Yiğit Yörükler, işte Toroslu Ahmet huzurunuzda, Konyalı olduğu kadar Antalyalı olan Ahmet yanınızda. Bugün bizi coşkuyla bağrınıza bastınız. Türkiye heyecanınız ülkemize devletimize milletimize bayrağınıza şehrinize olan bağlılığınız her zaman daim olsun. Dünyanın en güzel manzarası al bayrağın yanında kardeşinizin fotoğrafını taşımaktır."

Antalyalıların haksızlığa zulme ihanete hiçbir zaman geçit vermediğini anlatan Davutoğlu, şunları söyledi: "Bu ne güzel karşılama bu ne güzel albayrak sevdası. Sırtını dağa terör örgütüne dayayanlar görsünler bu al bayrağı. Bu albayrağı görsünler bizim sırtımızı al bayrağa dayadığımızı görsünler. Terörle mücadele ederken seyredenler, sonra milliyetçilik diyenler Antalya’nın Ak kadrolarını görsünler de milli ne demek anlasınlar. Hepsi görsün. Paralel yapı, CHP, HDP, MHP görsün. Al bayrak sevdasını görsünler. Antalyalılar bizi hiç yanıltmadınız. Bütün Türkiye bu görüntüyü görsün. Bu al bayrak Torosların zirvesi gibi tüm dünyada dalgalansın. Her yerinde zirveye bu al bayrağı taşımaya var mısınız. Canını al bayrak uğruna veren ak kadrolara destek vermeye hazır mısınız. İlk günkü aşkla haydi Bismillah demeye var mısınız. Artık bu mesele şahsi değil, bu mesele memleket bu mesele onun için ne yapmak lazım, sandıkları bu meydandaki gibi doldurup, tek başına iş başına demek lazım. Büyük Türkiye, güçlü Türkiye. Türkiye hasımlarına ders vermeye terör odaklarına, kumpas kurmak isteyenlere, ihanet edenlere bir ders vermeye hazır mısınız. Bu gayret bu çaba hep 1 Kasım için. 1 Kasım sadece Türkiye’nin değil Balkanların, Kafkasların, Orta Doğu’nun seçimleridir. Biz bütün bir insanlık adına milletimiz adına 1 Kasım da al bayrağı dalgalandıracak mührümüzü AK kadroya AK Parti’ye vuracağız."

Seçim temposuna girdiklerini ve bu süreçte birçok provokasyonların yapıldığını hatırlatan Davutoğlu, şunları söyledi:

"CHP Genel Merkezi önünde silahla havaya ateş eden magandaları şiddetle kınıyorum. 1 Kasım’da yeni bir demokrasi destanı yazacağız. 1 Kasım seçimleri Antalya için Türkiye için çok önemlidir. Türkiye’nin büyümesinden sesinin gür çıkmasından rahatsız olanlar var. Terörle, vesayetle, toplumsal gerilimlerle bu ülkeyi zayıf düşürmek istediler. Türkiye’nin iç meselelerinden uğraşmakla başını kaldıramasın gücünü harcasın tüketsin istiyorlar. Biz buna izin verir miyiz. Bizi kardeş kavgasına götürebilirler mi. Bu Anadolu’nun sesi. Bu Toroslardan dalga dalga gelen Akdeniz’in Türkiye’nin sesidir. Şer odaklarının bir hesabı varsa Allah’ın ve milletinde hesabı var. 1 Kasımda bunların hesabını kesecek misiniz. Bu hain odaklara bir ders verecek miyiz. Bizi AK Partiyi yıkmayı bugüne kadar çok denediler. Başaramadılar. Çok denediler. Yine başaramayacaklar."

“İKİNCİ ŞAHLANMA DÖNEMİ”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de, Türkiye’nin AK Parti’yle büyümeye devam ettiğini belirterek şunları söyledi:

“AK Parti Türkiye’nin çınarıdır. Türkiye ile yükselecektir. Antalya’da defalarca tarih yazdınız. 1 Kasım da yeni bir tarih daha yazacaksınız. 1 Kasım da Türkiye yeni bir şahlanma, ikinci yükselme dönemine girecek. Gece gündüz çalışıyoruz, çalışacağız. Antalya son bir senede tarihinde görmediği yatırım seferberliğine girdi. Bazıları kıskanıyor küçümsüyor. Onlar yapmayınca hizmet yarışında söyleyebilecek sözleri yok. Onlar kıskansın biz çalışmaya devam edeceğiz. 2004-2009 yılı arasında 1 katrilyon liralık bir rekor yatırım yapmıştık. Son günlerde geçen hafta 3 günde yaptığımız toplam temel atma ve açılış törenleri 1 katrilyonluk bütçe. İlk dönemde 5 yılda yaptığımız bütçeyi şimdi 1.5 senede yapıyoruz. Antalya’nın her ilçesine köyüne yatırım götürüyoruz. Antalya turizmi son 12 yılda 3 kat büyüdü. Antalya’da gayrimenkul fiyatları artıyor. Projeler yapıldıkça Antalya değer kazanıyor, bu projelerle Antalya iş ve ekmek kapısı oluyor.”

“GELSİN MAÇ İZLESİN”

Projeler tamamlandıkça Antalya’nın taşı toprağının altın olacağını anlatan Türel, şunları söyledi: “Antalya dev bir eser kazandı. Antalya Arena Stadyumu. Beşiktaş’a yenildik olsun, orada güzel sonuçlar alacağız. Son bir senede Antalya Süper Lig’e çıktı. Antalya’da dünya süper ligine çıktı. Antalya’nın stadyumunun yapımı gecikti. Yeni stadyumun yapımını biz başardık. Engelleyen eski başkan Mustafa Akaydın’ı davet ettim twetter’den gelsin maçı izlesin diye. Gelsin Antalyaspor’un zaferlerini izlesin. Hizmetlerimizi Antalya ile paylaşıyoruz. Antalya’ya stadyumda 7 sene kaybettirdiler. Antalya’nın yükselişine kimse engel olamaz. Biz çalışıyoruz. Biz yapacağız. Antalya’da kimseyi ötekileştirmeden her türlü, hizmeti biz yapacağız. Tarihimize kültürümüze sahip çıkan sizlersiniz” diye konuştu.

“YENİ BİR ZAFER YAZACAĞIZ”

Antalya’ya hizmet yağmurunun devam edeceğinin altını çizen Türel, şunları söyledi: “Onların yaptığı bizim yaptıklarımıza kusur bulmaktır. Teşekkür bile etmiyorlar. Kavşaklar açıldı. Menderes Türel’in hizmetleri küçültmek istedikleri için karayollarına teşekkür ediyorlar. Sayemizde teşekkürü öğrendiler. O teşekkür, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nadır. Biz çalışacağız, Antalya, Türkiye gül bahçesi olsun. Yeni Türkiye için, Lider Türkiye için gece gündüz çalışacağız. 1 Kasımda tarihi bir imtihan daha veriyoruz. Bu imtihanı hep birlikte iş başına tek başına diyeceğiz. 1 Kasımda Antalya’da Türkiye’de yeni bir zafer yazacağız.”

HİZMET İÇİN YOLA ÇIKTIK

AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer de, yılmadan yıkılmadan beraber yürüdüklerini söyledi.

Kutlu bir davanın neferleri olduklarını kaydeden Sümer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu kutlu dava bir medeniyetin, adaletin mücadelesi olmuştur. AK Parti yeni bir coşku ve heyecanla kurulmuştur. İnancımız, kararlılığımız ve sevdamız ile çıktığımız yolda davamız desteklerinizle bugüne kadar ilk günkü aşkla geldi. Öleceksek bu uğurda bir kez ölmeliyiz, bu anlayışla çıktık yola. Bizi desteklediniz. Kazanımların heba olup gitmesine izin vermeyeceğiz. Antalya halkının bize olan ilgisi her geçen gün artmaktadır. 1 Kasım birlik ve beraberliğimizin karar günüdür. Biz Antalya ve Ak Parti teşkilatları ilk günkü aşk ve heyecanımızı hiç kaybetmedi. Antalya hak ettiği hizmeti almış ve almaya devam edecektir. Bir çok projeyi Antalya’da hayata geçirdik. Antalya’yı her alanda bir dünya markası haline getireceğimizden şüpheniz olmasın. ‘Onlar konuşur AK Parti yapar.“

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı Lütfi Elvan da, Antalya için önemli projeler açıkladıklarını belirterek “Her projemin sonuna kadar arkasındayım. Bunları tek tek gerçekleştireceğiz. Önemli bir süreci yaşıyoruz. 1 Kasım seçimleri ülkemizin geleceğini tayin edecek seçimdir. Biz size inanıyor ve güveniyoruz. İnşallah 1 Kasım akşamı, burada hep birlikte zaferimizi, Türkiye’mizin zaferini kutlayacağız” şeklinde konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu da, ‘Antalya bugün hocasını ağırlıyor’ diyerek, “7 Haziran seçimlerinden sonra, 1 Kasım seçim tarihi alındıktan sonra gece gündüz yorulmadan çalışan bu davaya gönül verenlere teşekkürler. Neticesini alacağız. Demokrasiye, Türkiye’nin istikrarına Antalya yine desteğini devam ettirecektir” dedi.

Mitinge AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı Lütfi Elvan, AB Eski Bakanı Volkan Bozkır, milletvekili adayları, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer katıldı.