Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

11°/

Cuma

12°/

Cumartesi

/

Pazar

14°/

Pazartesi

21°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Yerel Samsun

Mahalle Olmanın Faturası

Samsun’un Terme ilçesinde Büyükşehir Yasası ile mahalle olan beldelerde 1 yıldır su faturası tahsilatı yapılmayınca vatandaşlara 4 bin lirayı bulan su faturaları geldi.Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) eskiden belde...

Yayınlanma:
Mahalle Olmanın Faturası

Samsun’un Terme ilçesinde Büyükşehir Yasası ile mahalle olan beldelerde 1 yıldır su faturası tahsilatı yapılmayınca vatandaşlara 4 bin lirayı bulan su faturaları geldi.
Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) eskiden belde olan Terme’nin Bazlamaç Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlara ilk su faturalarını gönderdi. Eskiden cüzi paralar ödeyen yöre sakinleri, Büyükşehir tarifesi üzerinden kesilen yaklaşık 1 yıllık faturalar ile neye uğradıklarını şaşırdı.
800 liradan 4 bin liraya kadar su borcu olduğunu öğrenen vatandaşlar şimdi ödemek için çare arıyor.
Su faturalarından birinde 02.01.2014-05.12.2014 tarihi arasında kullanılan su miktarı borcu olarak 1870 metreküp su için 3 bin 954 lira borç gelmesi sonrasında vatandaş şimdi borcun nasıl ödeneceğini kara kara düşünüyor.
Faturayı ödeme durumun olmadığını söyleyen ve yetkililerden yardım bekleyen 56 yaşındaki Osman Özer, “Mahallemizde 3 bin nüfus var. Hemen hemen herkese 800 lira ile 4 bin lira arasında değişen su faturası geldi. Bizler bu kadar yüksek miktarları ödeyecek durumumuz yok” dedi.
341 günlük su kullanımında 409 metreküp su harcadığının iddia edilerek kendisine 867 liralık fatura geldiğini söyleyen mahalle sakini Ahmet Hazar ise, “Ben bu kadar su harcamadım. Mahallemizde çöplerimiz toplanmıyor ve konteynırımız bile yok. Ancak bizden Çevre Temizlik Vergisi bile alınıyor. Biz bu kadar yüksek miktarda olan faturaları nasıl ödeyebiliriz? Yetkililerden yardım bekliyoruz” diye konuştu.
SASKİ’DEN AÇIKLAMA
Konuyla ilgili açıklama yapan SASKİ Genel Müdür Yardımcısı Kamil Demircioğlu, “Bize devredilmeden önce beldelerde sağlıklı bir su faturası sistemi yoktu. Devraldığımız belediyeler bize sağlıklı bir veri teslim edemedi. Aylarca süren su kullanımının faturalandırılması gündeme geldi. Biz de bunları faturalandırdık. İtirazlar geliyor ancak yasa çerçevesinde biz bu faturaları gönderiyoruz” şeklinde konuştu.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler