Mahallelinin İsyani

Mahallelinin İsyani

Antalya'nın Manavgat İlçesi Yavrudoğan Mahallesi Muhtarı Hilmi Baştaş ve aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu bir grup mahalle sakini, sorunlarının Manavgat Belediyesi tarafından çözümlenmediği gerekçesiyle Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Ahmet Öztürk ile görüştüler.
CHP delegesi olan mahalle sakini Ahmet Eser ile birlikte CHP İlçe Başkanı Ahmet Öztürk’e sorunlarını aktaran Yavrudoğan Mahallesi Muhtarı Hilmi Baştaş, 30 Mart yerel seçimlerinde muhtar seçildiğini ve sevinmesi gerekirken sürekli karşısına çıkarılan sorunlar nedeniyle üzüntü yaşadığını söyledi. Belediyenin taleplerini dikkate almadığını öne süren Baştaş, 4 aydır muhtarlık binasına giremediğini de söyledi.
Baştaş, "Büyükşehir Yasası gerekçe gösterilerek köy yolunda bulunan işyerleri mühürlenerek faaliyetten men edildik. Manavgat Belediyesi, muhtarlık binası için yaptığımız talebi de dikkate almıyor. Bunların altında mahalle sakinlerinin denize girebilecekleri bir alan için Manavgat Belediyesi'ne vermiş olduğumuz dilekçe yatıyor. Üç aydır belediyeye hemen her gün geliyorum. Sadece 'Halledeceğiz' deniyor. 30 Mart’tan bu yana Yavrudoğan cezalandırılıyor" dedi.
Mahalle sakinlerini dinleyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, belediye başkanlığı ile durumu görüşüp bir çözüm arayacaklarını söyledi.