Makedonya’da Bin 800 İlkokul Öğrencisine Kırtasiye Desteği

Makedonya’da Bin 800 İlkokul Öğrencisine Kırtasiye Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatları Birliği (MATÜSİTEB) işbirliği ile Makedonya’nın farklı şehir ve köylerinde Türk dilinde eğitime başlayan öğrencilerin eğitimlerinin desteklenmesi ve teşvik edilmesi amacıyla kırtasiye desteğinde bulunuldu.
TİKA Üsküp Koordinatörü Teoman Tiryaki ve MATÜSİTEB Başkanı’nın katılımı ile Kalkandelen ve Teartse Belediyelerinde birinci sınıf öğrencilerine kırtasiye malzemesi dağıtıldı. Kırtasiye yardımından 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında Makedonya genelinde yaklaşık 75 okulda Türkçe eğitime başlayan başta birinci sınıf öğrencileri olmak üzere toplam bin 800 öğrencinin faydalanması planlanıyor.
TİKA Üsküp Koordinatörü Tiryaki, MATÜSİTEB aracığıyla gerçekleştirilen proje ile bir nebze de olsa Türkçe eğitim kalitesinin artırılmasına katkı sağlamaktan duydukları mutluluğu dile getirerek, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.
Kalkandelen’deki İstikbal İlköğretim Okulu’na yapılan dağıtımın ardından Teartse Belediyesi’ne bağlı Kiril Peyçinoviç İlköğretim Okulu’nda eğitim gören birinci sınıf öğrencilerine de kırtasiye desteği sağlandı.
2013 yılında Üsküp Tefeyyüz, Yane Sandanski, Petar Zdravkovski Penko İlkokulları başta olmak üzere Koliçani köyü Mustafa Kemal Atatürk İlkokulu, Kalkandelen, Gostivar, Mavrovo ve Rostuşa, Merkez Jupa, Plasnitsa, İştip, Radoviş, Kırçova, Ustrumca, Valandova ve daha birçok belediye ve köy okullarında Türkçe eğitim gören öğrencilere yine TİKA tarafından kırtasiye desteği sağlanmıştı.