MAKİNE HALICILIĞINDA MESLEK STANDARTLARI PROJESİ

MAKİNE HALICILIĞINDA MESLEK STANDARTLARI PROJESİ

Gaziantep Üniversitesi ve Gaziantep Halıcılar Odası tarafından yürütülmekte olan ‘Makine Halıcılığı Sektöründe Mesleki Eğitime İlk Adım’ projesi anlatıldı.
Naci Topcuoğlu Meslek Yüksek Okulu Öğretim görevlilerinden Eylem Erol, Öznur Özdinç, Tuğba Tölek de yapılan firma gezilerinde proje iştirakçisi olarak katılarak, Gaziantep Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Royal Halı, Kaplan Kardeşler Halı, Festival Halı, Başaran Halı, Sanat Halı firmalarını ziyaret ederek, sektörün iş gücü ihtiyacı, sektörde var olan meslekler, personel yetiştirme politika ve faaliyetleri gibi konularda bilgi alış verişinde bulundular.
Proje hakkında açıklama yapan Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu Öğretim görevlisi Eylem Erol, “Müfredat geliştirme sürecinde dikkate alınması gereken hususlara, sektörün talep ve tecrübelerini doğrudan sanayiciyle iletişim kurarak bilgi edinildi. Proje kapsamında makine halıcılığı sektöründeki meslekler tanımlanarak, uygun ön lisans müfredatının ve öğretim materyallerinin geliştirilmesi ve yüksek öğretim kurumlarına ulaştırılması hedeflenmektedir. Böylece bu sektöre yönelik eleman yetiştirmek ve eğitim vermek isteyen yüksek öğretim kurumları gerekli müfredat ve öğretim materyalleri ile ilgili detaylı bilgi sahibi olabilecektir. Projenin yapılmasından memnuniyetlerini dile getiren Gaziantep Sanayisinin önde gelen firma yetkilileri, Üniversite ve sanayinin daha sık bir araya gelerek kaliteli projelerin çıkabileceğini ve bu anlamda üzerlerine düşen her türlü görevi yapmaya hazır olduklarını dile getirdiler. Gaziantep Üniversitesi ve Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu olarak, eğitim programı müfredat ve materyallerini sektörün ihtiyaç ve taleplerini en iyi şekilde karşılayacak şekilde her zaman geliştireceğiz. Sanayinin gelişen teknolojisine ayak uydurarak sektör gereksinimleri konusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.