Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yöneticilik Formasyonu Kazandırma Kursu

Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yöneticilik Formasyonu Kazandırma Kursu

Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Eğitimde yeniden yapılanma çerçevesinde yeniden görevlendirilen ve ilk defa atanan eğitim kurumu yöneticiler, ’Yöneticilik formasyonu kazandırma kursu’ hizmet içi eğitim semineri verildi.
Malatya Öğretmenevi’nde düzenlenen seminerde konuşan Milli Eğitim İl Müdürü Ali Tatlı, 90 saatlik eğitim yönetimi seminerinde katılımcılara iletişim, okul yönetimi, kalite yönetimi, stratejik düşünme beceresi insan ve madde kaynağının optimum verimlilikle kullanımı, kurum türlerine göre kurumun yönetim modeli, planlama, zaman yönetimi ve karşılaşılan sorunlar ile yaşanılan stresin yönetimi konularından eğitim verileceğini söyledi.
Eğitim kurumlarının artık tek kişi tarafından yönetilmesinin yerine hep beraber yönetim anlayışı ile yönetilmesi gerektiğini ifade eden Tatlı, “Bu süreç içerisinde İnönü Üniversitesinin Eğitim Fakültesinden, Eğitim Yönetimi ve Denetim bölümünden değerli hocalarımız, ilimizde kendi alanlarında kendini yetiştirmiş maarif müfettişlerimiz ve yine ilimizde kendi alanlarında okul kullanımı, stratejik planlama, proje geliştirme gibi konularda ise ilimizde yetişmiş öğretmen kadrosunda tarafından siz değerli arkadaşlarımıza hizmet içi eğitim konusunda yardımcı olacaklardır. Haziran ayı içerisinde Milli Eğitim Bakanlığımız İnsan Kaynakları strateji geliştirme ve Ortaöğretim Genel Müdürlüğümüzden de yine bunun ikinci aşaması olarak da arkadaşlarımız bilgilendirileceklerdir” şeklinde konuştu.
İnsanı yönetmenin başlı başına bir konu olduğunu vurgulayan İl Müdürü Tatlı, Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri olarak insanların yönetiminde ve eğitiminde en önemli unsurun sevgi ve saygı ile davranmaktan geçtiğini bildiklerini söyledi.
Seminerde daha sonra söz alan Malatya Valisi Süleyman Kamçı ise, eğitim ve okul yönetiminin öncelikli vazifesinin, milli eğitim politikaları ve milli eğitimin temel amaçlan doğrultusunda görev icra etmek olduğunu söyledi. Bunu yaparken eğitim yöneticilerinin genel yönetim ilke ve tekniklerinden yararlanmak durumunda olduğunu ifade eden Vali Kamçı, “Bir okul yöneticisi, okulu sosyal çevresine yararlı kılmaya çalışmalıdır. Gelişen ve hızla değişmekte olan dünyanın yeniliklerini etkin bir şekilde takip ederek kurumda görevli personele, öğrencilere ve velilere yansıtmalı ve böylece okulu bir marka haline getirmelidir” dedi.
İyi bir eğitim yöneticisinin aynı zamanda personelinin okul içi görev ve faaliyetlerle ilgili kararlara katılmasını sağlaması gerektiğini vurgulayan Kamçı, “Görev hayatınız boyunca asla hatırınızdan çıkarmayınız ki; kurumlar, kişilerin iletişimiyle hayat bulur, yöneticilerin liderliğinde yükselir. Hepinizin bir aile ortamı içerisinde ve elbette ekip ruhuyla çalışarak Malatya’mızda eğitimin kalitesini yükselteceğine ve başarı seviyesinin artırılması için gerekli hassasiyeti göstereceğine inancım tamdır. Bu vesileyle yeni atanan yönetici arkadaşlarımıza “yeni göreviniz hayırlı olsun” diyor, sizlere ve tüm Milli Eğitim Teşkilatına başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından hizmet içi eğitim seminerine geçildi.