MALATYA’DA 2014 YILINDA 892 İŞYERİ RUHSATLANDIRILDI

MALATYA’DA 2014 YILINDA 892 İŞYERİ RUHSATLANDIRILDI

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, 2014 yılı içerisinde 892 işyerine çalışma ruhsatı verildiği açıklandı.
2014 yılının ilk üç ayında 847 işletmecinin ruhsat almak için müracaat ettiği belirtilirken müracaatlar sonunda ise, 52 GSM, 165 sıhhi müessese, 27 eğlence yeri ve 588 hafta sonu çalışma ruhsatı olmak üzere toplam 832 işletme sahibine çalışma ruhsatı verildiği belirtildi.
Malatya’nın büyükşehir olması ile birlikte Büyükşehir Belediyelerinin görev, yetki ve sorumluluklarında yapılan değişiklikler ile daha önce İl Belediyesi tarafından verilen bazı ruhsatlar ilçe belediyelerine devredilirken, gıda ile ilgili gayrisıhhi müesseseler, yolcu ve yük terminalleri, kapalı ve açık otoparklar, akaryakıt ve LPG istasyonları gibi işletmelerin ruhsatları ise Büyükşehir Belediyesi yetkisinde bulunuyor.
2014 yılı Nisan ayında büyükşehir statüsünün kazanılmasıyla birlikte iş yeri ruhsatları ile ilgili iş ve işlemlerin ilçe belediyelerine devredilmesiyle birlikte Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Ruhsat Şube Müdürlüğüne yapılan müracaatlarda büyük oranda azalma görüldü. Büyükşehir Belediyesi’ne 9 aylık süre içerisinde yapılan 70 başvurudan 60’ına ruhsat verildi.
Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, 2014 yılı içerisinde denetimlerde de yoğunluk yaşadı. Malatya Büyükşehir Belediyesi görev, yetki ve sorumluluk alanı içerisinde 2014 yılı içerisinde 150 adet akaryakıt ve LPG istasyonunun denetimi yapılırken; denetlenen akaryakıt ve LPG istasyonlarının 134 adedinin aktif olarak hizmet verdiği, 16 adet akaryakıt ve LPG istasyonunun ise pasif ve kapalı olduğu tespit edildi.