MALİ CUMHURBAŞKANI KİTTA TÜRKİYE’YE GELİYOR

MALİ CUMHURBAŞKANI KİTTA TÜRKİYE’YE GELİYOR

Mali Cumhurbaşkanı İbrahim Ebubekir Kitta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetine icabetle 3-4 Şubat 2015 tarihlerinde Türkiye’ye resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.
Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, söz konusu ziyaretin tarihi ve kültürel bakımdan Afrika’nın en zengin ülkelerinden biri olarak görülen Mali’den Türkiye’ye cumhurbaşkanı düzeyinde yapılan ilk resmi ziyaret olma özelliğini taşıdığına dikkat çekilerek, "Ziyarette dost ve kardeş Mali ile ülkemiz arasındaki ikili ilişkiler tüm yönleriyle ele alınacak. Bu çerçevede Mali’deki barış ve istikrar ortamının güçlendirilmesi amacıyla ülkemiz tarafından Mali’ye yapılmakta olan insani ve kalkınma yardımları değerlendirilecek, bölgesel ve uluslararası önemli meselelere ilişkin görüş alışverişinde bulunulacaktır" denildi.
Mali Cumhurbaşkanı Kitta’nın ziyaretinin siyasi, ekonomik, tarihi ve kültürel bakımdan Türkiye’nin Afrika’daki önemli ortakları arasında gördüğü bu ülke ile ilişkilerin ve işbirliğinin daha ileri noktalara götürülmesi hususunda kapsamlı bir değerlendirme yapılmasına vesile olacağı vurgulandı.