Maliki ABD'nin IŞİD'i havadan vurmasını istedi

Maliki ABD'nin IŞİD'i havadan vurmasını istedi
 ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times yazarları Mıchael R. Gordon ve Eric S chmitt "Irak ABD'den Militanlara Karşı Hava Saldırısı Talep Etti" başlıklı köşe yazısı kaleme aldı.

ABD İŞİD'İ İHA'YLA MI VURACAK?

Amerikan Hava Kuvvetlerinin geçmişte Yemen ve Pakistan'da İnsansız Hava Araçlı Saldırılar (İHA) düzenlediğine dikkat çekilen yazıda, Irak Başbakanı Nuri El Maliki'nin ABD Başkanı Barack Obama'yı telefonla arayıp IŞİD'e karşı da gizli bir hava saldırısı düzenlemesini istediği ileri sürüldü.

Gordon ve Schmitt, Iraklı ve Amerikalı yetkililere dayandırdıkları köşe yazılarında, Irak'taki en son askerini 2011 yılında geri çeken Obama yönetiminin Irak'ta yeni bir maceraya atılmasının imkansız derecesinde çok düşük bir olasılık olduğunu belirtti.

MALİKİ VE ESED İŞİD'İ GÖRMEZDEN GELDİ

Yazıda ayrıca, Irak ve Şam yönetimlerinin müsamahalarıyla güçlenen IŞİD'in temel amacının adıyla müsemma Irak ve Şam'ı kapsayan bir Halifelik kurmak olduğu detaylandırıldı. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Bernadette Meehan Maliki'nin hava saldırısı talebi konusunda yorum yapmaktan kaçındığı ifade edilerek, Meehan'ın"Irak'taki odaklandığımız en önemli şey Irak yönetimi ve ordusunun kapasitesini arttırarak karşı saldırıya geçmelerini sağlamak" sözünün altı çizildi.