Mamak Belediyesi’nden Kan Bağışı Kampanyası

Mamak Belediyesi’nden Kan Bağışı Kampanyası

’Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır’ sloganıyla hareket eden Türk Kızılayı ve Mamak Belediyesi, kan bağışı kampanyası düzenledi.
Mamak Belediyesi başkanlık binası içinde gerçekleştirilen kan bağışı kampanyası düzenli olarak yapılıyor. 10 Eylül tarihinde Mamak Belediyesi’nde yapılan kan bağışı kampanyasına sağlık durumu, yaşı ve kilosu müsait olan vatandaş ve personel katıldı. 18-65 yaş arasında 50 kilo üzerinde isteyen her vatandaş kan bağışlayabiliyor. Kızılay’ın ‘Kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır’ sloganına dikkat çeken Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, kan bağışı kampanyalarında vatandaş desteğinin son derece önemli olduğunu dile getirdi. Kanın kaynağı insan olan bir madde olduğunu belirten Akgün, “Temini tamamen gönüllülük esasına dayanır” dedi.
Kan vermek isteyen vatandaşlar, kan bağışlamada önce bilgilendirme formu dolduruyor. Genel durumu değerlendirilen bağışçının kan basıncı ve nabzı ölçülerek, kan sayımı için küçük bir örnek alınıyor. Kronik hastalığı ve düşük tansiyonlu olanlar, kan sulandırıcı ilaçlar ve sürekli ilaç kullananlar ile Hepatit B ve Hepatit C taşıyıcıları kan bağışında bulunamıyor.