Mamak Kışa Hazır

Mamak Kışa Hazır

Mamak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü kışlık hazırlıklarını tamamladı. Ekipler 34 araçla kış boyunca Mamak’ta kar ve buzla mücadele edecek.
Vatandaşların iş ve ulaşımlarının aksamaması için karla mücadele ekipleri 24 saat esasına uygun vardiyalı olarak çalışacak. Karla mücadele eylem planını da hazırlayan ekipler, Mamak’ta karla mücadeleyi cadde cadde, sokak sokak etkin bir şekilde gerçekleştirecek. Kar ve buzlanmanın günlük hayatı aksatmaması için gerekli hazırlıkların tamamlandığını dile getiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Bizler belediye olarak üzerimize düşen hazırlıkları tamamladık. Ancak kışla birlikte özellikle aracı olan Mamaklılara da gerekli hazırlıklarını yapmalarını tavsiye ediyorum” dedi.
Vatandaşlar, kar nedeniyle oluşabilecek olumsuz durumları 444 0 149 numaralı telefonu arayarak iletebilecek. Herhangi bir kar yağışı ve buzlanma durumunda derhal harekete geçecek ekipler, tuzlama ve yol açma çalışmalarını gerçekleştirecek. Kepçe ve greyderlerle karlar temizlenirken, bir yandan da tuzlama çalışması yapılacak. Kar yağışında öncelikli olarak ana yollarda, okullar ve otobüs güzergahlarında, daha sonra sokak aralarında çalışmalar yapılacak.