Mamak’ta Öğretmenlere ‘iş Sağlığı Ve Güvenliği’ Semineri Verildi

Mamak’ta Öğretmenlere ‘iş Sağlığı Ve Güvenliği’ Semineri Verildi

Mamak Belediyesi Bilgi Evleri ve Aile Merkezlerince öğretmenlere iş sağlığı ve güvenliği semineri verildi.
Mamak Kültür Merkezi Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde gerçekleşen seminer, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Ergün Özsoy tarafından verildi. Yaklaşık 1,5 saat süren seminerde, iş sağlığı ve güvenliği genel kuralları, iş yeri temizliği ve düzeni, güvenlik ve sağlık işaretleri, kişisel koruyucu donanım kullanımı, kaza ve yaralanma sebepleri ile korunma prensipleri konularında eğitimler verildi. İş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması için işçi ve işverenlere düşen sorumlulukların da anlatıldığı seminer sonrasında öğretmenlere sınav yapıldı.
Seminerin amacının iş kazalarını sıfıra indirmek olduğunu kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Bu tür eğitimlerin çalışanlarımıza büyük yararı olacağına inanıyorum. Personelimizin iş hayatında kendisini geliştirmesini ve sağlıklı bir ortamda çalışmasını istiyoruz” diye konuştu.
İş güvenliği ve sağlığının amacının öncelikli olarak çalışanları korumak olduğunu kaydeden Özsoy da, işverenlerin ve işçilerin işyerlerinde gerekli tüm tedbirleri alması gerektiğini belirtti.