Manavgat’ta "4.geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri" Hazırlıkları Devam Ediyor

Manavgat’ta "4.geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri" Hazırlıkları Devam Ediyor

Antalya’nın Manavgat ilçesinde 20 Eylül 2015 tarihinde düzenlenecek "4.Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri"ne 80 başpehlivanın katılmasının planlandığı bildirildi.
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ata sporu olan yağlı güreşleri yaşatmak ve Türkiye çapında başarı elde etmek amacıyla Türkiye’nin ünlü pehlivanlarının kadroya katıldığını belirterek, Başpehlivan Serhat Gökmen, Başaltında Türkiye çapında önemli derecelere imza atan Oktay Sancak ve büyük ortada güreşen Mustafa Ölmez’in Manavgat Belediyesi adına güreşmeye başladığını kaydetti.
Oktay Sancak’ın 28 Şubat’ta Samsun’da düzenlenecek olan Büyükler Türkiye Güreş Şampiyonası’nda 120 kilogram kategorisinde güreşeceği ifade edilirken, minder güreşinde başarı elde etmeye çalışan sporcunun hazırlıklarını sürdürdüğü bildirildi.
Öte yandan, Manavgat Belediyesi Güreş Takımı’nın 20 öğrencisi ve başpehlivanlarının da antrenmanlarına Atatürk Stadyumu’nda kendilerine tahsis edilen salonda devam ettikleri ifade eden Manavgat Belediyesi Güreş Koordinatörü Abdullah Seçim, bu yıl Türkiye’nin her bölgesinde ve Manavgat güreşlerinde çeşitli başarılara imza atacaklarına inandıklarını söyledi. Seçim, "Manavgat’ta ata sporumuz güreşlerin daha üst seviyeye çıkması için canla başla çalışıyoruz. Bizlere destek veren Belediye Başkanı Şükrü Sözen’e teşekkürlerimizi iletiyoruz. Manavgat Belediyesi Yağlı Güreşleri bu yıl yine adından söz ettirecek" dedi.