Mandıralı ''Volkan'dan anca amigo olur''

Mandıralı ''Volkan'dan anca amigo olur''
Lemi Çelik, Bugün Gazetesi'ne Hami Mandıralı ile dev maç öncesi yaptığı konuşmayı yazdı. İşte Çelik'in yazısı...

"Trabzonspor ile Fenerbahçe ’nin 10 Mart’ta Avni Aker’deki son buluşmasını hatırlayalım. Fenerbahçe 1-0 öndeyken tribün olayları patlak veriyor ve maç yarıda kalıyordu. O gün Trabzonspor kulübesinde teknik sorumlu olarak Hami Mandıralı vardı. Aynı Mandıralı başarılı bir grafik çizmesine rağmen sezon sonunda Bordo-Mavili kulüple yollarını ayırıyordu. Ve yeni bir Trabzonspor-Fenerbahçe maçı geldi çattı. Ben de Trabzonspor’da uzun yıllar birlikte forma giydiğim Mandıralı’yı, bu kritik maç öncesi aradım ve görüşlerini aldım. Ben sordum o yanıtladı.

Sence maç gergin geçer mi?

Son maçta bütün tribünleri Volkan Demirel tahrik etti. Volkan oynamayacağı için bence gerginlik de olmaz. Tabii Emre Belözoğlu dikkatli olursa, olgun davranırsa... O takdirde herhangi bir hadise çıkmaz.

Hangi takımı daha hazır görüyorsun?

Fenerbahçe daha hazır bir takım. Çünkü kadroyu bozmadılar. Son şampiyon unvanına sahipler. Trabzonspor yeni kurulan bir ekip olduğu için zamana ihtiyacı var.

Bosingwa ve Cardozo oynamayacak. Bu sence Trabzonspor için handikap mı?

Kesinlikle. Bosingwa ve Cardozo oynayınca Trabzonspor çok etkili oluyor. Orta sahada kontrolü muhakkak Trabzonspor eline almalı. Kesinlikle hakimiyeti Fenerbahçe’ye vermemeli.

''Fenerbahçe çok yaşlı''

Hami Mandıralı’nın maç hakkındaki öngörüleri böyle. Gelelim benim düşüncelerime. Bana göre Fenerbahçe’nin avantajı istikrarlı kadrosu. Dezavantajı ise bu kadronun çok yaşlı oluşu. Birçok oyuncunun temposu düşük. Trabzonspor’un eksiği ise yeni kurulan bir takım olması. Fakat kazanmaya muhtaç durumu, çabuk ve hızlı oyunculardan kurulu kadro yapısı olumlu etki yapıyor.

''Ondan ancak amigo olur''

Volkan Demirel konusunda ise sevgili dostum Hami’ye katılıyorum. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım geçenlerde, Volkan Demirel’in çok iyi bir yönetici olacağını söylemişti. Bence eski futbolcular kulüplerde yönetici olmalı, idari birimlerde görev almalı, hatta başkanlık görevine bile getirilmeli. Kulüplerin gelecek planlamalarını onlar yapmalı.

Ancak bana sorarsanız Fenerbahçe’de bunları yapacak kişiler Oğuz Çetin, Aykut Kocaman, Müjdat Yetkiner gibi isimlerdir. Volkan Demirel bu davranışlarıyla olsa olsa iyi bir amigo olur. Yine de ben, her şeye rağmen, bugünkü maçın sportmence geçmesini diliyorum."