Manisa Defterdarlığı 2b Arazilerindeki Son Durumu Açıkladı

Manisa Defterdarlığı 2b Arazilerindeki Son Durumu Açıkladı

Manisa Defterdar Vekili Alpay Ekici, Manisa Şehzadeler ile Yunusemre ilçelerinde yer alan ve kamuoyunda 2B olarak da bilinen arazilerin satışıyla ilgili yapılan son çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerinde orman kadastro çalışmalarının devam ettiğini belirten Defterdar Vekili Alpay Ekici, “2/B taşınmazları ile ilgili olarak; ilimiz Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerinde orman sınırları dışına çıkarılan toplam 443 adet taşınmaz mal bulunmaktadır. Bu taşınmazların da 454 kişi kullanıcı (hak sahibi) akdi halefi bulunmakta olup, bugüne kadar 372 kişiye satış işlemi yapılmıştır. Diğer taraftan, ilimiz Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerinde orman kadastro çalışmaları devam etmekte olup, vatandaşlarımızın 6292 sayılı kanun hak sahibi, başvuru ve doğrudan satış başlıklı 6. maddesinde belirtildiği üzere güncelleme listelerinin tescil edildiği veya kadastro tutanaklarının kesinleştiği tarihten itibaren 8 ay içinde idareye başvurarak, bu taşınmazların bedeli karşılığında kendilerine doğrudan satılmasını isteme hakları bulunduğundan, askı ilanlarını takip etmeleri menfaatleri gereğidir.” dedi.
Hak sahiplerini haklarını kaybederek mağdur olmamaları için başvurularını verilen süre içerisinde yapmaları konusunda uyaran Ekici, şöyle konuştu: “Kamu hizmetine tahsis edilmiş veya fiilen bu amaçla kullanılanlar, belediye ve mücavir alan sınırları içinde bulunan yerler, belediye ve mücavir alan sınırları dışında olmakla birlikte kamu kurum ve kuruluşlarının hazırladıkları planlarda tarım dışı kullanıma ayrılmış alanlar, denizlerde kıyı kenar çizgisine 5 bin metre, tabii ve suni göllerde kıyı kenar çizgisine 5 yüz metreden az mesafede bulunan alanlar ile içme suyu amaçlı barajların mutlak ve kısa mesafeli koruma alanları içinde kalan yerler, satış tarihi itibarıyla arazi toplulaştırılması yapılacak yerler, özel kanunları kapsamında kalan ve özel kanunlarına göre değerlendirilmesi gerekenler ile diğer sebeplerle satılamayacağı Maliye Bakanlığınca belirlenecek hazineye ait tarım arazileri bu madde kapsamında hak sahiplerine satılmaz. Hazineye ait tarım arazilerinden kadastro yapılmayan yerler kadastrosu yapıldıktan, tescil harici olanlar ise hazine adına tapuya tescil edildikten sonra değerlendirilecektir. Son başvuru tarihi olan 26 Nisan 2014 tarihi 28928 sayılı resmi gazete yayımlanarak yürürlüğe giren 6527 sayılı bazı kanunlarda değişiklik yapılması hakkında kanunla 1 yıl olarak uzatılmış olup, 27 Nisan 2015 tarihine kadar müracaatların alınmasına devam etmektedir.”