Manisa’daki Otopark Sıkıntısı Adım Adım Aşılıyor

Manisa’daki Otopark Sıkıntısı Adım Adım Aşılıyor

Manisa’nın en büyük sorunlarından biri otopark sıkıntısı Manisa Büyükşehir Belediyesinin yaptığı dev projelerle bir bir aşılıyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Emekliler Parkı 2 katlı yer altı otoparkı düzenlenen törenle hizmete girdi. 8 milyon 264 bin TL’ye malolan otopark 400 araç kapasiteli.
Manisa Büyükşehir Belediyesinin Manisa’daki otopark sorununa yönelik projeleri bir bir hayata geçiyor. 400 araç kapasiteli Emekliler Parkı yer altı otoparkı düzenlenen bir törenle hizmete girdi. Açılışa çok sayıda vatandaş ve bürokrat katılırken, vatandaşlar Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e sevgi gösterilerinde bulundular.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, yapımı tamamlanan otoparkın çok meşakkatli bir süreç sonunda tamamlandığına dikkat çekerek, “Bu Otoparkın yapımı öncesi belediyeye ait olan bu alanın tapusunu çıkardık. Daha sonra koruma altındaki bu alan için Anıtlar Kurulundan izin alındı. bu süreçte bu işlemlerin önünü kesmek isteyen gizli eller devreye girdi. Sabırla hepsini aştık. Adeta iğneyle kazar gibi 8 ay gibi bir süre bu alan kazıldı. Bu süreçte istenmeyen bir kazada meydana geldi. Allah bir daha böyle kazalarla karşılaştırmasın. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz otoparkımız 400 araç kapasiteli ve 24 saat hizmet verecek. İki kattan oluşan otoparkımızın maliyeti 8 milyon 264 bin TL. bu otopark bir nebze de olsa Manisa’mızın park sıkıntısını rahatlatacak. Bir diğer dev projemiz olan son sistem katlı otopark inşaatımız da başladı. Onunla birlikte Manisa’mız park konusunda rahat bir nefes almış olacak. Bizler kendimiz için değil kentimiz için çalışıyoruz. Bu çalışmalarımız hız kesmeden devam edecektir” dedi.
Başkan Ergün’ün konuşmasının ardından Ali Gülfidan hocanın yaptırdığı dua eşliğinde 400 araç kapasiteli Emekliler Parkı Yer altı otoparkı kurdele kesilerek hizmete açıldı. Açılış töreninin ardından Başkan Ergün ve beraberindeki heyet otoparka inerek incelemelerde bulundu.