Manisalı Gençler Ermenekli Aileler İçin Yardım Kampanyası Başlattı

Manisalı Gençler Ermenekli Aileler İçin Yardım Kampanyası Başlattı

2014 yılının Mayıs ayında 301 maden işçisinin şehit olduğu Manisa’dan, 2014 yılının Ekim ayında 18 maden işçisinin şehit olduğu Ermenek’te aileler için yardım kampanyası başlatıldı.
Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde yer alan Gençlik Merkezleri, Ermenek’te hayatını kaybeden madencilerin ailelerine yardımda bulunmak amacıyla yardım kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında toplanan yardımlar 75. Yıl Gençlik Merkezi’nde toplanacak ve ardından Ermenek’e gönderilecek.
Yardım kampanyasıyla ilgili açıklama yapan Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman, “Yeni Türkiye’ parolasını birlikte yeni bir gençlik hizmetleri il müdürlüğü parolamızla birleştirerek devam ediyoruz. Bu bir ekip işidir. Ekimizde yer alan her arkadaşımız bu parolayla hareket ediyoruz. Müdürlük bünyesinde Gençlik Merkezlerimiz var. Bu gençlik merkezlerimizin bazen kampanya süreçleri oluyor. Karaman’ın Ermenek ilçesinde meydana gelen maden faciasında hayatlarını yitiren madencilerimizin yakınlarına bir nebze yardımda bulunma gereği hissettik. Oradaki insanların zor durumda olduğunu hepimiz biliyoruz. Ben de Karaman’ın Ermenek ilçesindenim. Bundan dolayı da oraları yakinen bilen bir insanım. Soma’ya yapılan yardımları hepimiz biliyoruz. Devletimiz ilk günden itibaren her türlü desteği ve yardımı verdi, vermeye de devam ediyor. Aynı şekilde devletimiz Ermenek’e kadar yardımda bulunuyor. Bizde bu yardıma bir nebze katkıda bulunmak adına bir kampanya başlatıyoruz. Ailelere verilmek üzere battaniye, çocuklar için oyuncak, kıyafet toplanmasını planladık. Yardımlar 75. Yıl Gençlik Merkezimizde toplanacak. Toplanan yardımlar daha sonra Ermenek’e gönderilecek” dedi.
Kampanyanın yaklaşık 2 hafta süreceğini kaydeden Duman, Manisalılara kampanyaya destek olma çağrısında bulundu.