MARAGOZ ATÖLYESİYLE BİRLİKTE İKİ OTOMOBİL VE SAMANLIK KÜL OLDU

MARAGOZ ATÖLYESİYLE BİRLİKTE İKİ OTOMOBİL VE SAMANLIK KÜL OLDU

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde elektrik kontağından çıktığı sanılan yangında marangoz atölyesi ile birlikte iki otomobil, iki motosiklet, tonlarca saman ve ahır yandı. Zararın yaklaşık 150 bin TL civarında olduğu öğrenildi.
Seydikemer İlçesi Bayır mahallesi karaağaç pınar mevkiinde bulunan Şaban Marangoz’a (59) ait marangoz atölyesinde gece saat 03:00 sıralarında yangın çıktı. İlk belirlemelere göre elektrik kontağından çıktığı sanılan yangın rüzgarında etkisiyle kısa sürede büyüdü. Atölyede başlayan yangın içerde bulunan iki otomobil, iki motosiklet, iki planya ve diğer araçlarında yanmasına neden olurken. Alevler atölye’ye bitişik vaziyetteki samanlığı da sardı. Muğla Büyükşehir Belediyesi Seydikemer ve Fethiye itfaiye ekiplerinden yardım istendi. Vatandaşlar hortum ve kovalarla yangına müdahale etmeye çalıştı. Ancak rüzgar alevlerin atölye ve samanlığı da sarmasına neden oldu. Mahallenin ilçe merkezlerine uzaklığı nedeniyle itfaiye ekipleri gelinceye kadar yangın bitişikte bulunan ahıra da sıçrayınca içerde bulunan inekler vatandaşlar tarafından cayır, cayır yanmaktan son anda kurtarıldı. . Muğla Büyükşehir Belediyesi Seydikemer ve Fethiye itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu yangın çevrede bulunan diğer evlere sıçramadan 3 saatte söndürülebildi. Otomobil ve motosikletler hurdaya dönerken Jandarma ekipleri de söndürme çalışması sırasında çevrede güvenlik önlemi aldı.
ZARAR BÜYÜK
Evli 7 çocuk babası Şaban marangoz yangının çıkış nedenini bilemediğini yangında marangoz atölyesinin yanı sıra içeride bulunan iki otomobil, iki motosiklet, iki planya, boş arı kovanları, tonlarca saman, ahır ve marangoz malzemelerinin tamamen yanıp hurdaya döndüğünü zararın büyük olduğunu söyledi. Şaban Marangoz yaklaşık on yıldan bu yana marangozluk yaptığını yangının muhtemelen atölyedeki olası bir elektrik kaçağından çıkmış olabileceğini atölyenin sigortalı olmadığını zararın yaklaşık 150 bin TL civarında olabileceğini söyledi.