Mardin'de karakol komutanı her şeye hazırlıklıydı

Mardin'de karakol komutanı her şeye hazırlıklıydı

 Bölücü terör örgütü üyelerinin dün Mardin'in Midyat ilçesindeki Anıtlı Jandarma Karakolu'na gerçekleştirdiği saldırıda, 2,5 ton patlayıcı kullandığı tespit edildi.


Anıtlı Jandarma Karakolu'na, dün teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen, bir asker ile 2 köy korucusunun şehit düştüğü, 2 askerin yaralandığı saldırının detayları belli olmaya başladı.

Bölgedeki güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, bölücü örgüt mensuplarının saldırıda ilk bilgilere göre, 2,5 ton patlayıcı kullandığı tespit edildi.

Öte yandan, son zamanlarda bölücü terör örgütünün, bomba yüklü araçlarla karakolları hedef alacağı istihbaratlarına karşı, karakol personelinin hazırlıkları "tam bir kahramanlık örneği" olarak değerlendirildi.

Anıtlı Karakol Komutanı'nın, olası saldırılara karşı devamlı olarak hazırlık yaptığı ve sürekli personelini uyardığı ifade edildi.

Komutanın, olay öncesi saat 17.30'da tekrar nöbet yerlerini dolaştığı, askerlerin ve geçici köy korucularının hatırlarını sorarak, bir araç saldırısında neler yapılacağını yeniden izah ettiği bildirildi.

- Korucular kendini siper etti

Karakola saat 19.30'da yaklaşan aracı uzaktan ilk fark edenin ise geçici köy korucuları olduğu açıklandı.

Korucuların "bir kamyonetin karakola doğru geldiğini" gördükleri anda karakol personelini ikaz ettikleri ve tüm personelin daha önce karakol komutanının belirttiği yerlerde tedbir aldığı vurgulandı.

Patlayıcı yüklü araç yavaşlamayıp, karakola doğru yönelince korucuların kendilerini siper ederek araca ateş açtıkları, ateş sonucunda iki terörist ölürken, aracın bariyerlere çarparak infilak ettiği kaydedildi.

Teröristlerin kullandıkları 2,5 ton patlayıcı ile Anıtlı Karakolu'nda çok büyük zayiata yol açmayı amaçladıkları ancak karakol komutanının gayretleri, personelin ve korucuların kahramanlıkları neticesinde amaçlarına ulaşamadıkları aktarıldı.

Bir asker ile 2 köy korucusunun şehit düştüğü saldırıda, karakol komutanı da ağır yaralanmıştı.

KORUCULAR GÖZYAŞLARIYLA YAN YANA TOPRAĞA VERİLDİ

Midyat’ın Anıtlı Köyü Jandarma Karakolu’na PKK’lıların bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit olan geçici köy korucuları 38 yaşındaki Tahsin Demir ile 42 yaşındaki Şehmus Boru’nun cenazeleri Mardin’de yapılan törenin ardından memleketleri olan Midyat’ın Ortaca Köyü’ne getirildi. Türk bayrağına sarılı cenazeler ambulanslardan indirildikten sonra bir süre omuzda köy mezarlığına götürüldü.

Burada düzenlenen cenaze törenine Mardin Vali Yardımcısı Bahattin Çelik, Midyat Kaymakamı Vekili Dargeçit Kaymakamı Mehmet Yaşar Yeltaş, 70’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, Midyat Garnizon Komutanı Vakili Albay Mehmet Uysal, Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Midyat Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Bozkurt, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ömer Ölmez, İlçe Emniyet Müdürü Temel Salman ile şehitlerin yakınları ve köylüler katıldı. Midyat Müftüsü Mehmet Şafi Bilik cenaze namazını kıldırırken, şehitler için helallik istedi.

ASKERDEN ÇOCUĞU GELDİ

Bu sırada şehit korucu Şehmus Boru’nun eşi Vesile Boru ve çocukları ile şehit korucu Tahsin Demir’in eşi Ayşe Demir ve çocuklar tabuta sarılarak gözyaşı döktüler. Daha sonra tabutlar omuzlarda taşınıp dualar ve tekbirler eşliğinde ilk olarak Şehmus Boru’nun cenazesi defnedildi. Ardından Tahsin Demir’in Karabük’te vatani görevin yapan oğlu Zübeyir’in gelmesi bir süre beklendi. Zübeyir Demir’in de gelmesinin ardından şehit korucu Tahsin Demir de toprağa verildi.

SALDIRIYI KAMYONETLE DÜZENLEMİŞLER: 2 PKK’LI PARÇALANDI

Bu arada PKK’lıların dün gece Anıtlı Köyü Jandarma Karakolu’na bomba yüklü araçla düzenlediği saldırının detayları da ortaya çıkmaya başladı. Teröristlerin bomba yüklü kamyoneti kamufle etmek için kasasını otlarla kapattığı belirtildi. Karakola bomba yüklü araçla girmek isteyen teröristleri fark eden geçici köy korucularının ateş açması sonucu, PKK’lıların karakola 15 metre kala aracı infilak ettirdiği öğrenildi. Şiddetli patlamada araçta bulunan 2 PKK’lının da parçalanarak öldüğü belirtildi.

Saldırının ardından jandarma ekipleri olay yerinde ayrıntılı inceleme yaptı. Saldırının kaç kilo patlayıcı ile düzenlendiğinin araştırıldığını belirten yetkililer, patlama yerinde 10 metre genişlik, 3 metre derinliğinde çukur oluştuğunu kaydetti.

Saldırıya uğrayan karakolun hasar gören bölümüne bugün büyük bir Türk bayrağı asılırken, açılan çukur da kapatıldı.