Mardin’de Göstericiler Durdurdukları Aracı Yakarak 2 Kişiyi Öldürdü

Mardin’de Göstericiler Durdurdukları Aracı Yakarak 2 Kişiyi Öldürdü

Mardin’de göstericiler tarafından durdurulan bir araç içindeki iki kişi silahla vurulduktan sonra araçları ateşe verildi.
Mardin Valiliği il genelinde yaşanan sokak olayları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Valilikten yapılan açıklamada huzurun bozulmaması için sağ duyu çağrısı yapıldı. Açıklamada, "Kobani’deki gelişmeler nedeniyle ilimizde provokatif amaçlı sokak olayları sırasında 08.10.2014 tarihinde saat 19.00’da ilimiz, Kızıltepe ilçe merkezinde göstericilerce durdurulan araçta bulunan 2 erkek şahıs göstericiler tarafından ateşli silahla vurulmuş, araçları yakılmış, cesetleri yere atılmıştır" denildi.
POLİS MERKEZİNE UZUN NAMLULU SİLAHLA SALDIRI DÜZENLENDİ
Mardin Valiliği tarafından yapılan açıklamada Dargeçit ilçesinde polis merkezine yönelik uzun namlulu silahlarla saldırı yapıldığı duyuruldu. Açıklamada, "Ayrıca ilimiz Dargeçit İlçe Polis Merkezi’ne saat 20.30 civarında uzun menzilli silahlarla saldırıda bulunulması üzerine, verilen karşılık sonrası saldırganlardan bir erkek şahıs yaralanmış ve Dargeçit Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştır. Diğer taraftan 08.10.2014 tarihinde alınan bilgiye göre yasa dışı örgüt mensuplarının tahrik edip olayları tırmandırmak amacıyla halkın üzerine ateş açıp galeyana getirecekleri öğrenilmiştir. Valiliğimizce her türlü kanunsuz olayları önlemek için sabır ve titizlik içinde yoğun bir çalışma sürdürülmekte ve hukuk devleti kuralları çerçevesinde önleyici tedbirler alınmaktadır. Bu çerçevede kanunsuz olayları gerçekleştiren ve teşvik edenlerle ilgili olarak yasal işlemlerin mutlaka uygulanacağının bilinmesini istiyor, vatandaşlarımızı bu tür provokatif olaylara karşı dikkatli olmaya davet ediyor; sınır komşularımızda yıllardır cereyan eden karışıklıklara bakarak ülkemizdeki huzur ve düzenin bozulmaması için bütün hemşehrilerimizi duyarlı olmaya çağırıyoruz" ifadeleri kullanıldı.