Mardin’de Olaylar Sürüyor

Mardin’de Olaylar Sürüyor

Mardin’in Dargeçit ilçesinde çıkan olaylarda hayatını kaybeden 2 kişi için düzenlenen cenaze töreninin ardından göstericiler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Olaylarda aralarında Belediye Eş Başkanı Sinan Akan’ın da bulunduğu çok sayıda kişi yaralandı.
Alınan bilgilere göre, dün çıkan olaylarda hayatını kaybeden Bilal Gezer ve Sinan Toprak için cenaze töreni düzenlendi. Törenin ardından aralarında Belediye Eş Başkanı Sinan Akan’ın da bulunduğu kalabalık bir grup yürüyüşe geçti. İddiaya göre grubun içinde bulunan ve PKK’lı olan bazı kişiler Dargeçit İlçe Jandarma Karakolu’nun önünden geçerken ateş etti. Askerlerin de karşılık vermesi sonucu çıkan çatışmada aralarında Belediye Eş Başkanı Sinan Akan’ın da bulunduğu çok sayıda kişi yaralandı.
SEYİR HALİNDEKİ ASKERİ KONVOYA SALDIRI
Öte yandan Mardin’in Dargeçit ilçesinden il merkezi istikametine seyir halindeki askeri konvoya roket atarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Dargeçit ilçesinden Mardin’e giden askeri konvoya roketatarlı ve uzun namlulu saldırının ardından bölgeye helikopterle gönderilen askerlerin helikopterden inmeleri sırasında da saldırıya uğradığı belirtildi. Silahlı saldırıya askerin karşılık verdiği bildirildi.
İlçede gerginlik devam ediyor.