Marmaris'te hortum dehşeti !

Marmaris'te hortum dehşeti !

Edinilen bilgiye göre, İlçeye 20 kilometre mesafedeki Karacasöğüt Mahallesi Ovacık mevkisinde dün saat 16.00 sıralarında sağanak yağmurun ardından hortum oluştu. Yaklaşık bir dakika etkili olan hortum 6 evin çatısını uçurdu, çok sayıda ağacı kökünden söktü. Elektrik direklerine zarar veren hortum nedeniyle mahalleye gece elektrik verilemedi. Hortum nedeniyle 50’den fazla çilek ve sebze serası yerle bir oldu. Meydana gelen afette can kaybı yaşanmadı, çok sayıda arı kovanı telef oldu.

KÖYLÜLER HORTUM ANINI ANLATTI

Hortuma tanık olan köylülerden Nazife Durmaz o anları şöyle anlattı: “İneklerden süt sağmak için ahıra girmiştim. Aniden bir gürültü koptu, kendimi ahır duvarına atarak kurtardım. Ahırın çatısındaki kiremitlerin yağmur gibi döküldüğünü gördüm. Her şey 10-15 saniye içinde oldu bitti.” Karacasöğüt mahallesi muhtarı Erol Tosun da, köyde hasarın büyük olduğunu belirterek İlçe Tarım Müdürlüğü yetkililerinin hasar tespit çalışmalarına başladığını kaydetti.

KAYMAKAM YÜKSEL AFET BÖLGESİNE GİTTİ

Hortumu haber alan Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, Ovacık’a gitti. Hortumun meydana getirdiği zarar hakkında vatandaşlardan bilgi alan Yüksel, kısa zamanda gerekenlerin yapılacağını dile getirdi. Hortumun ardından bölgeye ulaşan AYDEM ekipleri, devrilen elektrik direklerini ve kopan telleri onarmaya başladı. Köyle irtibatı sağlayan kara yollarına düşen ağaçlar belediye işçileri tarafından kaldırıldı.