Marmaris’te Suriyeli 57 Kaçak Yakalandı

Marmaris’te Suriyeli 57 Kaçak Yakalandı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde, yasa dışı yollarla Yunan adalarına geçmeye çalışan Suriye uyruklu 57 şahıs yakalandı.
Alınan bilgiye göre, İstanbul’dan kara yoluyla Marmaris’e gelen kaçaklar, Yunanistan’ın Simi adasına gitmek üzere Bozburun Mahallesi’ndeki Apostol koyuna minibüslerle taşındı. Kaçakların bindirildiği lüks fiber tekne, gece 03.30 sıralarında Yunan karasularına doğru hareket etti. Bu sırada devriye görevi yapan Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığına ait bottaki askerler tekneyi fark ederek durdurdu.
Teknede aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çoğu Suriye uyruklu 57 kaçak ve tekne kaptanı ile yardımcısı gözaltına alındı. Kaçakları minibüsle taşıyan araç şoförlerinden birisinin de yakalandığı öğrenildi.
Bozburun Jandarma Karakoluna getirilen mülteciler, daha sonra Marmaris Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi. Kaçakların ifade işlemlerinin ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Büroya gönderileceği, kaçakları para karşılığı yurt dışına çıkarmaya çalışan 3 zanlının da adliyeye sevk edileceği bildirildi.
Suriye’deki savaştan kaçan kaçakların İstanbul’da bağlantıya geçtikleri organizatörlere kişi başı 2 bin 500 avro ödedikleri belirtildi. Organizatörlerin göçmenlere Avrupa’ya kaçma garantisi verdiği ve yakalansalar bile "paralarının yanmayacağını" söylediği öğrenildi. Kaçaklardan bazı kadınların marka kıyafetler giydikleri ve tırnaklarının oje sürülü olduğu görüldü.