Marmaris’teki Yangından Sonra Yaralar Sarılmaya Çalişiliyor

Marmaris’teki Yangından Sonra Yaralar Sarılmaya Çalişiliyor

Muğla’nın Marmaris İlçesinde, hafta sonu çıkan orman yangınının söndürülmesinin ardından yaralar sarılmaya çalışılıyor.
İlçeye bağlı Beldibi Mahallesi Gökbel mevkisinde bir evde patlayan piknik tüpünden çıkan yangın 44 hektarlık ormanlık alanı kül etti. Yangının tamamen söndürülmesinin ardından Orman Bölge Müdürlüğü harekete geçerek yanan alanda çalışmalara başladı. Bölgeye indirilen greyderler yangın şeritleri açmaya başladı. Orman işçileri ise yerleşim yerlerine yakın yerlerde tehlike arz eden dev çam ağaçlarını keserek yol kenarlarına taşımaya başladı.
YANGINDA BİR AHIR YANARAK ZARAR GÖRDÜ
Marmaris’te meydana gelen orman yangınında arıcılık ve çiftçilikle geçimini sağlayan Ali Taşkın’a (64) ait bir ahır yanarak zarar gördü. Akrabalarının yardımıyla yanan ahırı yeniden inşa etmeye başlayan Taşkın, yangında yaşadıklarını şöyle anlattı: “Yakınlarımız telefonla arayarak ‘bomba patladı, yangın geliyor kendinizi koruyun’ deyip uyardı.Alevler çok kısa sürede evin bulunduğu bölgeye ulaştı. Kendi imkanlarımızla yangına müdahale ettik. Evin yanındaki hayvanlar için yetiştirdiğimiz ürünler tutuştu. Baktım alevler ahıra doğru ilerliyor, son anda yetişip hayvanları ahırdan çıkararak güvenli bir yere götürdüm. Sonra gelen itfaiye aracı sayesinde evi yanmaktan kurtardık. Yangın ormanlık alanı kül etti. Kolay yetişmiyor bu ağaçlar. Artık yıllarca boş dağlara bakarak yeni ağaçların yetişmesini bekleyeceğiz.”
Fatma Taşkın ise yangında hiç kimsenin yardıma gelmediğini ileri sürerek evlerini kendi imkanları ile yangından koruduklarını iddia etti. Fatma Taşkın, çevrecilerle Milli Park yetkililerine tepki göstererek, çok defa başvuruda bulunmalarına rağmen yangın şeridi açılmadığını ifade etti.
Arıcılıkla uğraşan Mehmet Avcı ise, arı kovanlarını kurtarırken büyük bir ayının yangından kaçtığını gördüğünü, yol kenarında ise bir sansarın yanarak telef olduğuna şahit olduğunu belirtti.