Mart ayında başlıyor...

Mart ayında başlıyor...

Fuarlar her ilde değil, belirlenen bölgelerde oluşturulacak. Mezun olacak öğrenciler ile bölgedeki şirketler bir araya getirilecek. Firmaların aradığı beceri ve yetenekler ile uygun öğrenciler bu fuarlarda buluşturulacak.

Mezun ve işveren...

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin organizasyonundaki “Kariyer Fuar”ları Mart ayından itibaren gerçekleştirilecek. Fuarlar üniversite olan her ilde değil belli bölgelerdeki illerde gerçekleşecek. 

Fuarlarda son dönemde yüzde 20’yi bulan genç işsizliğin daha fazla artmaması hedefleniyor. Fuarlarda bölgenin önde gelen tüm şirketleri yer alacak. 

Bu firmaların eleman ihtiyacının çerçevesi ve firmaların beklentileri ile öğrencilerin yetenek ve kapasitelerine göre veri tabanı oluşturulacak. Öğrenciler ve işverenler bu platformda buluşturulmaya çalışılacak. Fuarlarda kamu temsilcileri de yer alacak.

Üniversitelerden özel derecelerle mezun olan yetenekli öğrenciler için de özel kariyer fırsatları yine bu fuarlarda değerlendirilecek. Üniversitelerde oluşturulan “Kariyer Merkezleri” de üniversite öğrencilerine okula girdikleri ilk yıldan itibaren, kariyerleri konusunda rehberlik edecek. 

Martta başlamak üzere İstanbul, Ankara, İzmir gibi illerin yanı sıra Trabzon, Erzurum, Antalya, Konya gibi bölgesel merkez illerde fuarlar gerçekleşecek.