Maskeli “yağmacılar” Yakalandı

Maskeli “yağmacılar” Yakalandı

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nce, pompalı tüfek, tabanca ve bıçaklarla 11 ayrı yağma ve 4 ayrı hırsızlık olayına karıştıkları tespit edilen 22 kişi yakalandı.
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü’nün kentte son dönemlerde vatandaşların korkulu rüyası haline gelen ve başta merkez Bağlar ilçesi olmak üzere kentin çeşitli bölgelerinde ellerinde pompalı tüfek, tabanca ve bıçaklarla çok sayıda gasp olayı gerçekleştiren yüzleri maskeli yağmacılar ile hırsızlara yönelik başlattığı çok yönlü çalışmalar, meyvesini vermeye başladı. Konuya ilişkin Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Bağlar ilçesi Kaynartepe mahallesi başta olmak üzere, Diyarbakır genelinde maskeli ve puşili şahıslarca pompalı tüfek, tabanca ve bıçak kullanılarak, 11 ayrı yağma olayı gerçekleştirildiği belirtildi. Açıklamada, yapılan titiz ve özverili çalışmalarda, olayların şüphelileri olarak tespit edilen, M.E.B., E.A., F.A., S.A., J.K., S.Ö., Y.G., R.Ş., F.Ş., H.Ş., ve S.Ş. isimli 11 şahısın yakalandığına da dikkat çekilerek, bunlardan 8’inin adli kontrol kararı ile serbest bırakıldığı, 3’ünün ise tutuklanarak, cezaevine gönderildiği kaydedildi.
Açıklamada, kente 3’ü işyeri, biri ev olmak üzere 4 ayrı hırsızlık olayına karıştığı tespit edilen 11 kişinin daha yakalandığı da bildirildi. Bu şahıslardan ise 9’unun tutuklandığının belirtildiği açıklamada, “Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızın mağdur edildiği hırsızlık olaylarının tespiti, takibi ve aydınlatılması amacıyla çalışmalar aralıksız sürdürülmektedir” denildi.