Mastercard Temassız Ödemelere Hız Veriyor

Mastercard Temassız Ödemelere Hız Veriyor

MasterCard Avrupa’da 2020 yılına kadar temassız ödemeleri standart hale getirme hedefini açıkladı.
MasterCard temassız ödemeyi Avrupa’da standart hale getirmeyi hedefliyor. MasterCard Avrupa Bölge Başkanı Javier Perez konu hakkında şunları söyledi: “Halihazırda Avrupa’daki 36 ülkede temassız kartlar ve NFC özellikli cihazlar ödemede kullanılabiliyor. Avrupalıların bu güvenli ve pratik ödeme yönteminden memnuniyet duydukları gayet açık. IHS Technology araştırmasında, önümüzdeki beş sene içerisinde NFC özellikli cep telefonlarının satışının dört kat artacağı tahmin ediliyor. Avrupa’nın neresinde olursanız olun, MasterCard mobil ve temassız ödemelerin güvenli ve pratik şekilde tamamlanmasını taahhüt ediyor. Tüketicilerin ödemelerini istedikleri yerde istedikleri şekilde yapabilmeleri artık çok daha kolay olacak.”
MasterCard, POS terminallerinin ideal sürede temassız ödemelere hazır olabilmesi için gereken uyumluluk tarihlerini de açıkladı. En geç 1 Ocak 2020’de olmak üzere, mevcut POS terminalleri kullanım süreleri dolduğunda temassız POS terminalleriyle değiştirilebilecek. Yeni üretilen POS terminalleri, en geç 1 Ocak 2016 itibariyle yeni temassız ödeme standardına uyumlu olacak.
Bu teknolojinin tüketiciler tarafından ne kadar hızlı benimsendiğini anlamak amacıyla 1 Kasım 2013 - 30 Nisan 2014 tarihleri arasında Prime Research tarafından yapılan bir temassız ödeme araştırması, tüketicilerin temassız ödeme kolaylığını keyifle kullandığını ve işletmelerin bu teknolojiyi hızla benimsediklerini gösterdi. Prime Research araştırmasına göre, tüketicilerin temassız ödeme seçeneğini deneyimleme isteği ve günlük bazda tecrübe etme sıklığı açısından Avrupa’da en üst sıralarda bulunan ülkeler İngiltere, Polonya, Rusya, İtalya, Macaristan ve Fransa.
MasterCard Avrupa Temassız Ödemeler Müdürü Chris Kangas, şunları söyledi: “Sadece 2013 yılında Avrupa’da MasterCard ve Maestro ile yapılan temassız işlem sayısı üç katına çıktı. Bu harcamaların işlem hacmiyse dört kat yükseldi. Temassız ödeme kullanıcıları sosyal medyada temassız kullanımı sevdiklerini ve bunu daha fazla noktada kullanmak istediklerini söylüyorlar. Bugün duyurduğumuz yeni hedefimiz, temassız teknoloji için yeni kilometre taşını gösteren önemli bir adım olacak.”