Matso Heyeti İtalya’da Moda Fuarı’nı Ziyaret Etti

Matso Heyeti İtalya’da Moda Fuarı’nı Ziyaret Etti

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) heyeti İtalya’nın Floransa şehrinde düzenlenen Pitti Moda Prima 2014-Uluslararası Giyim ve Moda Fuarı’nı ziyaret etti.
Fuar ziyaretine MATSO Yönetim Kurulu üyesi Murat Oğuz Öncel, 1.Meslek Komitesi Başkanı Murat Güven ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu üyesi Ahmet Kurt katıldı. Heyetin ikili iş görüşlerinde de bulunduğunu belirten MATSO Yönetim Kurulu üyesi Murat Oğuz Öncel, modanın merkezi İtalya’da düzenlenen fuarda dünyadaki son moda trendlerini yerinde görme imkanı bulduklarını belirterek, fuarın üyelere olumlu katkılar sağladığını söyledi.
Markalaşmak için bu tür fuarların önemli olduğuna dikkat çeken Öncel, "Heyet olarak katıldığımız fuarda üyelerimiz bazı İtalyan marklarının bayiliği ve satışı ile ilgili ikili iş görüşmesi de gerçekleştirdi" dedi.
İtalya’daki outlet anlayışı ve vitrin düzenlemesi konusunda da incelemeler yaptıklarına değinen Öncel, "İtalya’da outlet mağazalarının ve büyük alışveriş merkezlerinin yerleşim birimlerinin uzağında ve düzenli olması, turizme yönelik hizmet veren pazar stantlarının bile belli düzen içerisinde konulması, satılan ürünlerin üzerlerinde fiyat etiketlerinin yer almasından dolayı turistlerin de güvenli bir şekilde alışveriş imkanını yakaladığını gördük" diye konuştu.