Matso Turizm Fakültesi İnşaati Oy Birliği İle Meclisten Geçti

Matso Turizm Fakültesi İnşaati Oy Birliği İle Meclisten Geçti

Antalya’nın Manavgat ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı, Kerim Erdem başkanlığında yapıldı.
MATSO Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıda MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, oda faaliyetleri ve gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. MATSO Turizm Fakültesi hakkında da bilgiler veren Boztaş, fakültesinin ön protokolünden günümüze kadar gelen süreci anlattı. Boztaş, "2012 yılında Akdeniz Üniversitesi (AÜ) ile MATSO arasında bir ön protokol yapıldı. Bu ön protokolde yer bulunduğu ve bakanlıktan izin alındığı sürece Manavgat’ta MATSO tarafından Turizm Fakültesi yapılması konusunda protokol imzalandı. Bu konuda emeği geçen dönemin MATSO Başkanı Şükrü Vural başta olmak üzere yönetim kurulu ve o dönemin meclis üyelerine çok teşekkür ederim. Biz yönetime geldikten sonra konu önümüze gelince fakülte binasını yaptırabilmek amacıyla çalışmalara başladık. İhtiyat hesaplarımızdaki parayı fakülte binası inşaatı için kullanamıyorduk. Buna yönetmelikler müsaade etmiyordu" dedi.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucu ülke genelindeki tüm odaların bu konuda sıkıntıları olduğunu gördüklerini anlatan Boztaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"TOBB Başkanımız Rifat Hisarciklıoğlu’nun da katkıları ile konuyu 2013 Temmuz ayında dönemin Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’ya ilettik. Girişimcilerimiz sonucunda 5174 sayılı yasaya göre çıkartılan yönetmeliğe Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından ek bir madde eklendi. Maddeye göre odaların ihtiyat hesaplarındaki paranın eğitim yardımı için harcanabilmesi Gümrük ve Ticaret Bakanlığı izniyle olur maddesi eklendi. Yardımları için dönemin Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ve TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ediyorum."
Fakülte yapılacak arazinin Manavgat Belediyesi’nin yaptığı imar çalışması ile ortaya çıktığını hatırlatan Boztaş, belediyenin imar çalışması ile 53 bin 600 metrekare alanın Üniversite kampus alanı olarak ilan edildiğini hatırlatarak, "2013 yılında Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in bizzat yaptıkları çalışma neticesinde Çeltikçi Köyü ile Ulukapı Köyü yakınlarında bulunan 53 bin 600 metrekare hazineye ait olan arazi üniversite kampus alanı olarak ilan edildi. Şubat ayı başında kampus alanı olarak belirlenen Hazine arazisinin Akdeniz Üniversitesi’ne (AÜ) 2 yıllık geçici tahsisi yapıldı. Yaptıkları çalışma ve özveri için Başkan Sözen ve Defterdarlığımıza çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Yer tahsis edilmesinin ardından mimarlar ve inşaat mühendislerinden oluşan bir komisyon kurularak çalışmalara başladıklarını anlatan Boztaş, Mimarlar Odası Temsilciliği bünyesinde oluşan bir heyetin de fakülte projesini çizmek için yoğun ve hassas bir çalışma yürüttüğünü kaydetti. Mimarların gönüllük esası ile çalışmalar yaptığını ve güzel bir proje ortaya koyduklarını belirten Boztaş, Mimarlar Odası Manavgat Temsilciliği başta olmak üzere emeği geçen tüm mimarlara teşekkür etti. Boztaş, projenin geçtiğimiz günlerde Akdeniz Üniversite tarafından onayladığını sözlerine ekledi.
Boztaş’ın konuşmasının ardından MATSO Turizm Fakültesi inşaatı yapımı için bakanlıktan izin, yapmak için ihtiyat hesapları ve bütçeden para harcama yetkisi Yönetim Kurulu’na yetki verilmesi mecliste oylanarak, karar oy birliği ile alındı.
Meclis toplantısının sonunda söz verilen Mimarlar Odası Manavgat Temsilcisi Hüseyin Kocaakça, MATSO Turizm Fakültesi projesi ile ilgili bilgiler vererek görsellerini sundu.