Matthaus: “demirören Döneminde Beşiktaş’tan Teklif Aldım”

Matthaus: “demirören Döneminde Beşiktaş’tan Teklif Aldım”

Spor giyim markası PUMA, global multi-medya pazarlama kampanyası Forever Faster’ın tanıtımını Almanya’nın efsane futbolcularından Lothar Matthaus’un katıldığı organizasyonla gerçekleştirdi.
Sakıp Sabancı Müzesi’nde gerçekleştirilen lansmana PUMA Türkiye Pazarlama Müdürü Gökçe Özer, efsane Alman futbolcu Lothar Matthaus, teknik direktör Hikmet Karaman ve Galatasaraylı futbolcu Emmanuel Eboue katıldı.
Eski Alman yıldız Lothar Matthaus, Türkiye Futbol Fedarasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’in Beşiktaş Kulübü başkanlığı yaptığı dönemde Beşiktaş’tan teklif aldığını söyledi. Matthaus, siyah-beyazlıların o dönem İspanyol teknik adam Del Bosque’yle anlaştığını, kendisinin ise anlaşılan ücretle 10 yıl antrenörlük yapabileceğini belirtti.
“TEKLİF GELİRE TÜRKİYE’DE ÇALIŞMAYA HAZIRIM”
Matthaus, hayatından çok memnun olduğunu belirterek, “Dünyanın en hızlı ekibinin üyesiyim. Televizyonda harika bir işim var. Başarılar elde etmek adına ciddi bir ekiple yola çıkmak için iyi bir teklif gelirse Türkiye’de çalışmaya hazırım. Özellikle İstanbul kulüplerinde olabilir” dedi.
“O PARAYA BEN 10 YIL ANTRENÖRLÜK YAPARDIM”
Bir dönem Beşiktaş’tan teklif alıp almadığı yönündeki bir soruya Alman yıldız, "Beşiktaş’la iletişim halindeydik. Eski Beşiktaş Başkanı, şimdiki Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile görüşme halindeydik. Baya da ilerlemiştik ama sonra Del Bosque’yi aldılar. Baya da tuzluya çıktı. O paraya ben 10 yıl antrenörlük yapardım” diye konuştu.
“TÜRK FUTBOLUNA BÜYÜK SAYGI DUYUYORUM”
Matthaus, Türkiye’de ve Almanya’da çok sayıda Türk dostları olduğunu ifade ederek, “Sadece Türk Milli Takımı’nı değil, kulüp takımlarını da takip ediyorum. Türk futboluna büyük saygı duyuyorum. 5-6 yıl önce Fenerbahçe ile Galatasaray arasında bir maç izledim. Dünya çapında bir karşılaşmaydı. Sadece seyirci olarak değil. Çok maç izledim ama o maçtaki atmosferle daha önce karşılaşmamıştım. Benim Türk futbolu için dileğim sadece atmosferin iyi olması değil, başarıların da bunları izlemesi. Türk futbolunun seviyesi, taraftarların gösterdiği coşku seviyesinde olsaydı, Türkiye dünya şampiyonu olurdu” açıklamasında bulundu.
“MESUT ÖZİL ÖZEL BİR FUTBOLCU”
Almanya’da forma giyen Türk kökenli gurbetçi futbolcuların forma seçme hakkının kendilerine bırakılması gerektiğini vurgulayan Matthaus, “Bütün oyuncuların forma seçimi kendilerine bırakılmalı. Türkiye’de kökleri olan birçok futbolcu Almanya’da doğup, büyümüştür. Bu sayede de hangi milli takımda oynamayı istiyorsa onu seçme hakkı var ve olmalı. Almanlar olarak, Mesut Özil gibi bir oyuncunun Alman Milli Takımı’nı seçmesinden mutluyuz. Çünkü çok özel bir futbolcu. Almanya’da doğmuş, futbola başlamış ama Türkiye’de futbola devam eden birçok futbolcu var. Bunların kişisel kararlar olduğunu düşünüyorum. Bu kararı vermenin kolay olduğunu düşünmüyorum. Oldukça zorlanıyorlar. Alman Milli Takımı ile maça çıkıyor ama milli marşa eşlik etmiyor. Çünkü kökleri burada. Yabancı kökenlere sahip olan oyuncuları Alman Milli Takımı’na entegre edebilmekten dolayı memnunuz. Koşullar çok değişti. Almanya’da tek ilke geçerli o da; kim başarılıysa o öne çıkmalı. Aileleri başka ülkeden gelen futbolcular, daha başarılı olduğu için ön plana çıktı. Ama bu Almanya’ya has bir durum değil. Tüm dünyada böyleydi. Biz de bu fırsattan faydalandığımız için memnunuz. Milli takımımızda oynayan yabancılar için utanacak değiliz. Bundan dolayı memnunuz” ifadelerini kullandı.