Mazlumder Gaziantep Şubesinden Anlamlı Yardım

Mazlumder Gaziantep Şubesinden Anlamlı Yardım

Mazlumder Gaziantep Şubesi geçtiğimiz günlerde kentte yaşanan Kobani gerginliği sırasında hastaneye giderken bebeklerinin düşük olması sonucu kaybeden aileyi ziyaret ederek kömür yardımında bulundu.
Gaziantep Beybahçe Mahallesi’nde bulunan Mustafa ve Gönül Kalkanlar çifti, 7 yıldır bekledikleri bebeklerini korsan göstericiler yüzünden kaybetmişti. Olayların yaşandığı gece aniden fenalaşan 8 aylık hamile eşi Gönül’ü arabayla hastaneye yetiştirmeye çalışan Mustafa Kalkanlar bir anda kendisini korsan gösteri yapan grubun arasında bulmuş ve burada yaşanan olaylar nedeniyle hastaneye geç gitmiş ve eşi düşük sonucu bebeğini kaybetmişti. Aileyi evinde ziyaret eden Mazlumder Gaziantep Şube Başkan Yardımcısı Abdurrahim Çelik ve beraberindeki heyet aileyle bir süre sohbet etti.
Aileye başsağlığı dileğinde bulunan Başkan Yardımcısı Abdurrahim Çelik, “Bu ülkede yaşayan her insan hepimiz için son derece değerli olmalıdır, son derece saygındır ve saygı duyulması gerekir. O nedenle birbirimize merhamet ile muamele etmeliyiz. Irkımız, görüşümüz, kanaatimiz, inancımız, tercihimiz ne olursa olsun birlikte bu ülkede yaşıyoruz, yaşayacağız. Birlikte geleceğe doğru yürüyoruz, yürüyeceğiz. Birbirimizin varlığına, görüşlerine tahammül etmek, saygı duymak insani görevdir. İdareci konumunda olan ve kitleleri peşinden götüren insanların konuşurken tahrik edici şiddet çağrıştıran ve gönül kırıcı ifadelerden kaçınması gerekir. Birleştirici ve merhamet dilini kullanması lazım. Toplumsal barışı ve huzuru koruma konusunda hepimizin eline taşın altına koyması gerekir ve herkesi sağduyulu davranmaya davet ediyorum. Mazlumder olarak bu ülkede kardeşlik hukukunun ve barışın tesisin için geçmişte nasıl mücadele ettiysek bundan sonrada kardeşkanının durması için barış, adalet ve özgürlük için gönlümüzü yüreğimizi bedenimizi koymaya devam edeceğiz” dedi.
Başkan Yardımcısı Çelik, aileye kömür ve odun yardımını alacakları kartı teslim ederken, Mustafa Kalkanlar, kendisine maddi ve manevi destek olan Mazlumder yetkililerine teşekkür etti.