Mazot Hırsızlığı Yaparken Suçüstü Yakalandı

Mazot Hırsızlığı Yaparken Suçüstü Yakalandı

Bilecik’in Söğüt ilçesinde akaryakıt hırsızlığı yaptığı iddiası ile yakalanan 2 kişiden biri tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Edinilen bilgiye göre; Bilecik’in Söğüt ilçesinde bulunan, Cumhuriyet, Orta ve Türkmenbaşı mahallelerinde park halinde bulunan çekici ve dorselerden mazot çekmek suretiyle gerçekleştirilen 4 “Otodan Mazot Hırsızlığı” olayı gerçekleşti. İnceleme başlatan polisin mobese kameralarını incelenmesi sonucu hırsızlık olayında kullanıldığı tespit edilen ticari aracın Söğüt’ten çıkış yaparak Eskişehir yönüne doğru gittiği görüldü. Aracın, Eskişehir’deki bir oto kiralama firmasında kullanıldığı, içerisinde ağır bir mazot kokusu olduğu belirlendi. Aracın, olayın olduğu tarihlerde şüpheli Ö.T. isimli şahıs tarafından kiralandığı tespit edilerek gerekli çalışmalar başlatıldı.
Bu çalışmalar neticesinde Söğüt İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğüne verilen bilgiler doğrultusunda yapılan çalışmalar sonucunda; Ö.T. isimli şahıs yine mazot hırsızlığını gerçekleştirdiği esnada suçüstü yapılarak Eskişehir’de yakalandı. Şüpheli şahsın yanında bulunan, ancak yakalanamayan H.Ç. isimli şahsın ise firari olarak aranmasına başlandı.
Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Eskişehir ilinde 10, Söğüt’te de 4 olmak üzere toplam 14 adet “Otodan Mazot Hırsızlığı” olayının şüphelisi Ö.T. ile hırsızlardan mazotları satın aldığı tespit edilen “Hırsızlık Malını Satın Alma” olayının şüphelisi T.S. isimli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Adli mercilere sevk edilen şüphelilerden Ö.T. ilgili mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken T.S isimli şahıs ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır. Öte yandan olayın firarisi H.Ç. isimli şahsın ise aranmasına devam edildiği belirtildi.