Mazot Ve Gübre Desteği Listeleri Askıda

Mazot Ve Gübre Desteği Listeleri Askıda

Mardin’in Kızıltepe İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nevaf Kalkan, çiftçilerin mazot ve gübre desteği askı icmallerinin kontrol edilmesini istedi.
Mezopotamya bölgesinin en verimli topraklarının bulunduğu Mardin’in Kızıltepe ilçesindeki çiftçilerin mazot ve gübre desteği askı icmalleri listesi Kızıltepe İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde asıldı. Kızıltepe İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nevaf Kalkan, çiftçilerin mağduriyet yaşamamaları için mutlaka askı icmallerinin kontrol edilmesi gerektiğini vurgulayarak, eksikleri olduğu takdirde kendilerine başvurmaları gerektiğini söyledi. Çiftçilerin askı icmallerinin mutlaka kontrol etmeleri gerektiğini dikkat çeken Nevaf Kalkan, Bu yılki mısır mahsulünün geçen seneye nazaran daha verimli olduğuna dikkat çekti. Kalkan, bu sene yağışların çok iyi geçmesinin ekinler için umut verici olduğunu belirterek, yağışların fazla olmasından dolayı yeni mahsul buğday ekiminde biraz gecikme olduğunu dile getirdi.
Çiftçilere uyarılarda da bulunan Kalkan, fazla tohum, gübre ve sulamanın ürün verimini artırmadığı hatırlattı. Kalkan, "Çiftçilerimize bir uyarıda bulunmak istiyorum. Kızıltepe’de özellikle fazla verim almak için buğdayda fazla tohum ve gübre kullanımı mevcuttur. Fazla tohum ve gübre kullanmak ürün açısından iyi değildir. Ürünün Gübresinden, tohumundan, sulamasından ve bakımından yani hepsinden dengeli bir şekilde yapıldığı zaman fazla ürün elde edilebilir. Gübreye sulamaya ve tohuma yüklemekle fazla ürün alınmaz bu tecrübelerle bu sabittir. Çiftçilerimizin ileride mağdur olmamaları için özellikle ihtiyaç duyulduğu kadar tohum ve gübrenin kullanılması ve konuyla ilgili danışmanları varsa yoksa ilçe müdürlüğümüzle diyaloğa geçerek gerekli bilgilerin almalarını tavsiye ediyoruz" dedi.