Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Yerel Mersin

Mdob, ’anlat, Şehrazat’ Müzikalini Sahneleyecek

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Binbir Gece Masalları’ndan sahneye uyarlanan, Serdar Yalçın’ın bestelediği ’Anlat, Şehrazat’ müzikalini sahneleyecek.MDOB, Binbir Gece Masalları’ndan sahneye uyarlanan, librettosu Atilla Birkiye’ye...

Yayınlanma:
Mdob, ’anlat, Şehrazat’ Müzikalini Sahneleyecek

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Binbir Gece Masalları’ndan sahneye uyarlanan, Serdar Yalçın’ın bestelediği ’Anlat, Şehrazat’ müzikalini sahneleyecek.
MDOB, Binbir Gece Masalları’ndan sahneye uyarlanan, librettosu Atilla Birkiye’ye ait, Serdar Yalçın’ın ’Anlat, Şehrazat’ müzikalini Mersin’de ilk kez sahneleyecek. 13 Aralık Cumartesi günü saat 20.00’de, Mersin Kültür Merkezi’nde yer alacak eserin orkestra şefliğini, Serdar Yalçın ve Aytuğ Ülgen dönüşümlü olarak yaparken, eseri, deneyimli rejisör Kenan Korbek sahneye koyuyor. Eserin, dekor ve kostüm tasarımı Gülden Sayıl’a, ışık tasarımı Tarı Deniz’e ait. Başlıca rolleri ise MDOB opera sanatçıları Nihan Evren, Gülden Vurandemir, Deniz Karausta, Onur Polat, Ayşe Pınar Balay, Zeynep Tatlıpınar Kağnıcı, Serin Saybaşılı, Hasan Berk, Ufuk Kasar, Ali Murat Erengül, Emrah Sözer, Baran Taner, Korhan Dinçer, Emrah Erdem Gedik, Hulusi Polat, Ali Ulvi Karaca, Okan Fidan, Gülçin Altaş, Sevil Erçak ve Serkan Karagöz dönüşümlü olarak paylaşıyor. Eserin reji asistanlığını Süleyman Tekin, koreografisini ise Başak Özenç üstleniyor. Koroyu esere hazırlayan ise Oleg Constantinov.
Müzikalle ilgili açıklama yapan MDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Aslı Utku Engin, “Binbir Gece Masalları’ndan sahneye uyarlanan Serdar Yalçın’ın ’Anlat, Şehrazat’ müzikalini Mersinli sanatseverlerle buluşturmanın mutluluğu içerisindeyiz. 13 Aralık’ta Mersin prömiyerini gerçekleştireceğimiz eserin birinci ve ikinci temsillerinin biletleri tükenmiştir. Temsillerimize böylesine ilgi gösteren sanatseverlere içten duygularla teşekkür ediyoruz. Sonraki temsillerde yer sıkıntısı yaşamak istemeyen sanatseverlerin, eserin, sonraki temsillerine şimdiden yer ayırmalarını tavsiye ederiz” dedi.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler