Meclis Toplantısında Cami Altı Dükkanları Satış Kararı Alındı

Meclis Toplantısında Cami Altı Dükkanları Satış Kararı Alındı

Akçakoca Belediye Meclisi’nin Ocak ayı oturumunda Merkez Cami altında bulunan dükkanların satılması kararı çıktı.
Akçakoca Belediye Meclis toplantısında Merkez cami altı dükkanların takas ve satışıyla ilgili olarak ‘’belediye encümenine yetki verilmesi’’ oylamaya sunuldu. MHP’nin çekimser oylarına karşılık Ak Parti ve CHP’li üyelerin evet oyuyla karar meclisten geçti.
Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici "Dükkanların satışını düşünüyorum ben. Buralar heba olup gidecek. Parça parça kullandırılmasıyla zamanında yanlış yapılmış. Planda bir dükkan görülen yer, baktığınız zaman 6 dükkana bölünmüş. Orası bir dükkan olduğu zaman değerli, küçük küçük böldüğünüz zaman hiçbir anlamı yok’’ dedi.
MHP’li meclis üyesi Yüksel Yılmaz ise, satış ve takas yetkisinin encümene verilme talebine itiraz ederek, ‘’Nerenin takas karşılığında verileceği önümüze geldiğinde, günün koşullarında değerlendirip karar veririz’’ dedi.
MHP’li meclis üyesi Uğur Özcan ise, ‘’belediye dükkanlarını satmayalım, takasa verelim. Biz buna karşıyız. Zamanında Ticaret Odası’na verilen yer de değerinin altında satıldı. Biz takasa karşı değiliz, ama satışa karşıyız’’ ifadesini kullandı.
Konuya yönelik olarak, CHP’li meclis üyesi Hüsnü Koç da, "Belediyenin dükkanı ve kirada mülkü olmamalı. Belediyenin arsası olmalı, yeşil alanı olmalı ama emlak geliri olan bir kurumu olmamalı" dedi.
Konuşmaların ardından dükkanların takası ve satışı yetkisinin encümene verilmesi konusunda oylama yapıldı. MHP grubu çekimser kalırken, karar 9 evet oyuyla geçti.