Medyada istifa depremi

Medyada istifa depremi
Medya sektöründe istifa depremi yaşandı. Yılmaz Özdil'in istifası ile başlayan şokun ardından ard arda 3 istifa ve bir görevden alma daha yaşandı. Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Yıldız, Habertürk yazarı Yavuz Semerci ve Bugün yazarı Gülay Göktürk istifa ederken, Habertürk TV’de ‘Öğle Ajansı’nı sunan gazeteci Zafer Arapkirli'nin işine son verildi.

Yıldız, internet sitesindeki veda yazısında “Çalışma sürem 34 yılı doldurdu. Birlikte birçok sıkıntıyı göğüsledik. Mutlulukları paylaştık. Ama, bu kadar uzun bir süreden sonra artık veda zamanı” dedi.



Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Utku Çakırözer, gazetenin yeni genel yayın yönetmeni oldu.




Yavuz Semerci ise ‘Hadi Bana Eyvallah’ başlıklı yazısında “Yeni bir iktidar var, yeni bir Başbakan, yeni bir kabine var. Buna rağmen her gün ağır eleştiri yapasım var! Yolsuzluk soruşturmalarının önünün kapatılmasını, “yok hükmünde’’ sayılmasını içime sindiremedim. Bu ruh halinin, yazı tonumu mesleki birikimime ihanet edecek nitelikte sertleştirmesine yol açtığını fark ettim” ifadelerini kullandı.



Bir parantezi (daha) kapatmak

Zafer Arapkirli, Habertürk TV’den ayrılışıını dün sosyal medyadan duyurdu. Arapkirli, Twitter’da şunları yazdı:
“Zorunlu duyuru: Evet doğrudur Habertürk TV ile ilişiğim kesilmiştir. Arkadaşlarımla vedalaşıp gidiyorum” diye yazdı. Arapkirli Facebook sayfasında ise
Bir parantezi (daha) kapatmak başlıklı makalesinde şunları ifade etti: Sevgili dostlar, okurlar ve izleyiciler, arkadaşlarım, beni merak edenler.. Medya haber sitelerinde duyum üzerine yapılan haberler doğrudur. Habertürk Televizyonu, bugün itibarı ile benimle çalışmamaya ve ilişiğini kesmeye karar verdiğini duyurdu. Alem şahittir. Kendilerine de sorabilirsiniz: Sebebini sormadım, sorgulamadım bile.. Bizim alemde böyle şeyler olur. İlk değil. Son da olmayacak….''



Öte yandan Bugün Gazetesi yazarı Gülay Göktürk, dün köşesinden istifa ettiğini açıkladı. Göktürk, 10 yıldır gazetede çıkan yazılarının tek bir kelimesine bile dokunulmadığını belirterek, gazete yönetimine teşekkür etti.