Mehmet Mustabasiç’ten Kağıthane Belediyesine Teşekkür Ziyareti

Mehmet Mustabasiç’ten Kağıthane Belediyesine Teşekkür Ziyareti

Bosna Hersek’in Maglaj kenti Belediye Başkanı Mehmet Mustabasiç, sel felaketi döneminde ülkesine ve kentine yardım elini uzatan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’ı ziyafet etti.
Sel felaketiyle zor günler geçiren Bosna Hersek’in Maglaj Belediyesi’ne yardım elini uzatan Kağıthane Belediyesi’ne, Maglaj kenti Belediye Başkanı Mehmet Mustabasiç önderliğinde bir heyet teşekkür ziyaretinde bulundu. Başkanlık makamında ziyaretçilerini ağırlayan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç heyetin kendisine Maglay şehrini tanıtan broşürlerini hediye etmesinin ardından Kağıthane’nin tarihçesi hakkında bilgiler verdi.
“YALNIZ OLMADIĞIMIZI HİSSETTİK”
Kağıthane Belediyesi’ne yardımları için teşekkür ederek sözlerine başlayan Maglaj kenti Belediye Başkanı Mehmet Mustabasiç, yapılan yardımlardan dolayı yalnız olmadıklarını hissettiklerini söyledi. Ziyareti kendilerine borç bildiklerini ifade eden Mustabasiç, Kağıthane Belediye ile sürekli iletişim halinde olmak istediklerini sözlerine ekledi.
“YARDIM ETMEK GÖREVİMİZ”
Sel felaketinin ardından hızlı bir şekilde yardım çalışması başlattıklarını söyleyen Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, felaketin boyutlarını yerinde incelemeleri için Kağıthane Belediyesi’nden Bosna’ya bir heyet gönderdiklerini söyledi. Yardım elini uzatmanın ve Bosna’da bulunmanın kendileri için bir görev olduğunu ifade eden Başkan Kılıç konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:
“Üzerimize düşeni yerine getirmeye çalıştık. Gönül rahatlığı içinde meclis üyelerimiz belediye meclisinden böyle bir çalışma yapmak için karar çıkardılar. Hızlı bir şekilde çalışmalar içinde bulunduk. Biz Bosna Hersekli kardeşlerimizi çok seviyoruz ve onları bizden ayrı görmüyoruz. Bosna Herkes çok güzel bir ülke, böyle bir felaket yaşadığınız için çok üzüldük ama hızlı bir şekilde de yanınızda olmak istedik. Böyle kötü ve zor günleri Allah bir daha göstermesin.”
Ziyaretin ardından Bosna heyeti kardeş belediye oldukları Ankara ilçesi olan Çubuk Belediyesi’nin düzenlediği festivale katılmak üzere Ankara’ya hareket etti. Ziyarette ayrıca Marmara Belediyeler Birliği’nden bir heyette hazır bulundu.