Mehmetçik Vakfı’ndan Kurban Bağışı Çağrisi

Mehmetçik Vakfı’ndan Kurban Bağışı Çağrisi

TSK Mehmetçik Vakfı Samsun Temsilcisi E.Kur.Alb. İbrahim Yıldırım, vakıflarına bu yıl vekaleten kurban bağış bedelinin 600 TL olduğunu belirterek, vatandaşlardan destek beklediklerini söyledi.
Subay Gazinosu’nda kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya gelen E.Kur.Alb. İbrahim Yıldırım, Mehmetçik Vakfı’nın yürüttüğü faaliyetler ve kurban bağışları hakkında bilgiler verdi. TSK Mehmetçik Vakfı’nın 1982 yılında kurulduğunu belirten İbrahim Yıldırım, “Kurulduğu günden bugüne kadar 39 bin 242 kişiye maddi destek sağlamıştır. Halen 8 bin 748 kişi her ay vakfımızdan sürekli yardım almaktadır. Bu kişilerin 7 bin 476’sı gazi ve engelli Mehmetçikler, bin 272 kişisi Mehmetçik çocuklarıdır. Samsun’a 13 il bağlı olmakta ve bu bölgede bin 131 kişi sürekli destek almaktadır. Bunun 964 tanesi gazi ve engelli, 167 tanesi ise öğrencidir. Mehmetçik Vakfı’nın ana gelir kaynağı vatandaşlarımızın menkul, gayrimenkul ve nakit para yardımlarıdır” dedi.
“KURBAN BAĞIŞINDA BULUNANLARA İSTERLERSE KAVURMALARINDAN GÖNDEREBİLİRİZ”
2014 yılı vekaleten kurban bağışı kampanyasının 1 Eylül 2014 tarihinden beri başladığını ifade eden Yıldırım, “Kurban bağışı 600 TL, 275 ABD doları ya da 210 eurodur. Kurban kesimi için 80 bin TL civarında ihale yapılmış bulunmaktadır. 8 ilde kesim faaliyeti, dini vecibelere uygun olarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan görevlendirilen bir kişi, noter ve Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan görevlendirilecek bir personel ve bizden de katılacak 4 personel ile kurbanlar kesilecektir. Kurban kesim yerleri Türkiye’nin en modern kesimhanelerinde yapılmaktadır. İsteyen vatandaşlarımıza kesim sonuçlarını video çekimi olarak kendilerine iletilecektir. Bunun yanında kesim yapılır yapılmaz kendilerine mesaj ile iletilecektir. Kesim sonundaki etler tamamen o bölgedeki kesim yapılan yerlerdeki şehit ailelerine dağıtılacaktır. Bağış yapan vatandaşlarımız adreslerini bildirirlerse kesim sonucunda kendilerine 750’şer gramlık kavurmalar gönderilmektedir ve kendi kurbanlarının etlerini de tadabilirler. Vatandaşlarımızın Mehmetçik Vakfı’na olan desteklerini bekliyoruz” diye konuştu.