Mekke'de Erdoğan'a dua isteyince olanlar oldu!

Mekke'de Erdoğan'a dua isteyince olanlar oldu!

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş ve AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, umrede Mekke'de kaldıkları otelin mescidinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a dua okumak isteyince yanındakiler tarafından darbedildiğini öne süren Ali İhsan Kılıç'ı Sapanca ilçesindeki evinde ziyaret etti.

Kılıç, ziyarette yaptığı konuşmada, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla kaldıkları otelin mescidinde düzenledikleri programın sonunda "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için dua edelim" dediğini söyledi.

Umreye beraber gittikleri arkadaşının siyaset yapmaması konusunda kendisini uyardığını belirten Kılıç, şunları kaydetti:

"Siyaset yapmıyorum, dua etmek istiyorum, ben Putin'e de Obama'ya da İslam alemi için hayırlı kararlar alsınlar' diye dua ediyorum' dedim. Münakaşa ettik. Hocamız, 'tansiyonu yükseltiyorsun, bırak git' dedi ona. Hanımla ikinci kata çıktım. Lobide beklerken bir kişi geldi yanıma, 'yapmayacaktın, terbiyesizlik ettin, konuşmayacaktın' dedi. O arada kardeşi de üzerime yüklendi. Ayağa kalktım, gruptan biri bana yumruk vurdu, nereden geldiğini anlamadım. Planlı geldiler çünkü. Ondan sonra olay oldu. 1-2 gün sonra hastaneye gittim. Yüzüm karardı, film çektiler. Rapor almadım çünkü rapor alsam oradan gelme şansımız yoktu. Ben tektim, eşimi bırakacak kimsem yoktu.

Ondan sonra geldik buraya, olay bundan ibaret. Sadece suçumuz Recep Tayyip Erdoğan'a dua istemekti."

Kılıç, gruptaki kadınların Beytullah'a gidip Cumhurbaşkanı Erdoğan'a beddua ettiklerini öne sürerek, "Bunu da herkes biliyor yani. Zaten onun için gelmişler oraya, başka bir şey değil yani. Ebu Cehiller dirildi. Evet, hepsi bu" dedi.

Vali Hüseyin Avni Coş

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş da Kılıç'ı geçmiş olsun dileklerini iletmek ve umre dönüşünde "hoş geldin" demek için ziyaret ettiklerini söyledi.

"Mübarek topraklara umre ziyareti için gittiği zaman sadece Cumhurbaşkanımıza dua istemesinden mütevellit darp olayıyla karşı karşıya kalmış" diyen Coş, şöyle konuştu:

"Karıncanın bile incitilmemesi gereken o mübarek topraklarda bir müminin başka bir mümine böyle şiddet içeren davranışlar, tahammülsüzlük sergilemesi fevkalade üzücü. Özellikle Türkiye'de her vesileyle demokrasi, hak, hukuk konusunda birtakım iddialarda bulunan ve mevcut standartları yetersiz görenlerin ellerine fırsat geçince neler yapabilecekleri, o düşünce mensuplarının hak, hukuk ve demokrasi kavramlarından ne kadar uzak oldukları, bu kavramları amaç değil, sadece araç olarak kullanmaya çalıştıkları, fırsat bulduklarında ne kadar şiddet yanlısı olabileceklerinin de somut göstergesidir. Kendisine 'Yüce Allah'tan geçmiş olsun' diyoruz, yaptığı umre ziyareti ve gösterdiği bu fedakarlık, gayretten ötürü tebrik ediyoruz.

Birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyen, toplumumuzda fitne-fesat tohumları ekmek isteyenler geçmişte olduğu gibi bugün de asla muvaffak olamayacaklar ama bunların az-çok verdikleri tahribat, hepimizin üzülmesi ve dikkat etmesi gereken bir durumdur. Bunların imkan ve fırsat bulmamaları, devletimize ve milletimize zarar vermemeleri için herkesin fevkalade uyanık olması gerekiyor."

AK Parti Milletvekili Ali İhsan Yavuz

AK Parti Milletvekili Ali İhsan Yavuz da olayın çok üzüntü verici olduğunu kaydederek, dramatik durumla karşı karşıya kaldıklarını dile getirdi.

"Terbiyemiz, geldiğimiz iklime baktığımızda insanlara lanet okumanın dahi çok uygun olmadığını düşünen insanlar olarak, böyle bir manzarayla karşılaşmanın gerçekten acısını yaşamamak elde değil" ifadesini kullanan Yavuz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ali İhsan Kılıç ağabeyimizin bu hadisesi aslında birtakım hususları da gerçekleri de gün yüzüne çıkartıyor. Adeta gözü dönmüşlük var. Gerçekten bu millete, bu ülkeye başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere tuzak kurmak isteyen o insanların, tuzak içinde tuzak kuranların ne yapmak istediklerinin de temel göstergesi. O güzelim topraklarda, o kardeşlik ikliminin hakim olduğu o topraklarda dahi birisine duaya tahammül edemeyecek kafa yapısını burada görüyoruz. Allah muhafaza eylesin. Ali İhsan ağabeyimize de bir kez daha 'geçmiş olsun' demek istiyorum. "