Mel-mek Mesleki Sanat Kursları İlkbahar Dönemi Kayıtları Başladı

Mel-mek Mesleki Sanat Kursları İlkbahar Dönemi Kayıtları Başladı

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursu (MEL-MEK) tarafından açılan mesleki ve sanat kurslarının 2015 yılı ilkbahar dönemi kayıtlarına başlanıldığını söyledi.
19 ayrı semtte, 100 sınıfta ve 38 farklı branşta yaklaşık 2500 kişiye eğitim verdiklerini söyleyen Memduh Büyükkılıç, her yıl ilk ve sonbahar olmak üzere açılan kursların 5000 kişiye hizmet ettiğini ifade etti.
Bilgisayar, Temel ve Orta seviye İngilizce, Bilgisayarlı Muhasebe, Osmanlıca, Diksiyon gibi derslerin yayında özellikle hanımlar için Cilt bakım, Çocuk ile Hasta Bakımı, İğne Oyası, Makine Nakış, Aerobik fitness, Hazır Giyim, Ev Yemekleri, Kurdele nakışı, İğne oyası, Tel kırma, Ev tekstili ve giyim branşlarında kurs açıldığını belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, “Belediye olarak her yıl sonbahar ve ilkbahar dönemi sanat ve mesleki kurslar açarak her dönem 2500 civarında olmak üzere yılda 5.000 kişiye kurs veriyoruz. Ara eleman ve kalifiye eleman eksikliğinin giderilmesine katkı sağlamaktayız. Hobisi olan veya meraklılara bu işin ustalığını öğretiyoruz. Bu yıl ilk kez açılan iki boyutlu çizim, havuz suyu operatörü, görme engellilere hızlı klavye kursları açıldı. Boş zamanlarını değerli ve üretken bir çalışma ile değerlendirmelerinin yanında özellikle hanımların aile bütçelerine katkı sağlamalarına imkân sağlıyoruz. Asıl önemli olan ise Anadolu kültür birikimini hem yaşatıyor, hem de gelecek kuşaklara aktarıyoruz” dedi.
Kurslara kayıtların 5 Ocak 2015 günü başladığını, 5 Şubat 2015 günü sona ereceğini, kayıtlar için vatandaşların kurs merkezlerine başvurmaları gerektiğini ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, kurslar ile ilgili ayrıntılı bilginin www.melikgazi.bel.tr internet sitesi adresinden öğrenilebileceğini kaydetti.
Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, 19 ayrı bölgede açılacağını ve 38 branşta usta öğreticiler nezaretinde kurs verileceğini sözlerine ekledi.