MELİKGAZİ BELEDİYESİNDEN ÇİÇEK BAHÇELERİNE HAZIRLIK

MELİKGAZİ BELEDİYESİNDEN ÇİÇEK BAHÇELERİNE HAZIRLIK

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kış aylarında her yerin beyaz olduğu mevsimde Melikgazi Belediyesi olarak ilkbahar dönemi bahçe ve park düzenleme çalışmalarına başlanıldığını söyledi.
İlçe sınırları içerisinde yer alan park, bahçe, kavşak ve çiçek havuzlarına ekilmek üzere ilk etapta 125 bin adet mevsimlik çiçek fidesi alınacağını belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, "Melikgazi Belediyesi olarak yapılan planlama ile 2015 yılı ilkbahar döneminde park ve bahçelere ekilecek olan mevsimlik çiçek fidelerinin alımı için ihale yapacağız. Ayrıca yeni yapılacak parklar içinde 3 ayrı cins çim tohumu da alacağız. Melikgazi her zaman olduğu gibi ilkbaharı renklere bezenmiş bir çevrede karşılayacak. Bu yaz aylarında Melikgazi ilçesi çiçek açacak" dedi.
Karışık menekşe, mine verbena, cam güzeli, alev çiçeği, begonya, pervane, vapur dumanı, petunya, tagates, kedi tırnağı ve mozaik beyaz gibi toplam 16 ayrı mevsimlik çiçek fidesi ile ilçenin çiçek bahçesine dönüşeceğini ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, ihale alınacak olan çiçek fidelerinin şehri çiçek bahçesine çevireceğini kaydetti.