"memleketten Geldik" Aydın’da Stant Açtı

"memleketten Geldik" Aydın’da Stant Açtı

13 ayrı İlden gelen isimler ve ürünlerle "Memleketten Geldik Yöresel Ürünler Etkinliği" adı altında oluşturulan halkla ilişkiler projesi, Aydın halkının büyük beğenisini topluyor. Trabzon, Antakya, Samsun, Malatya, Kayseri, Konya, Merzifon, Diyarbakır, Balıkesir, Gümüşhane gibi illerin yöresel ürün stantlarının yanı sıra, halkın duyduğu memleket özlemi, farklı kültürlere merak ve geleneksel kavramlar ön plana çıkarılıyor.
"GELENEKSEL HALE GETİRMEK İSTİYORUZ"
Proje kapsamında Efeler Belediyesi’nin işbirliği ile 10 - 17 Ekim 2014 tarihleri arasında Aydın’da açık kalacak olan çarşıyı ilk gününde Efeler Belediye Başkanı Mesut Özcakcan, Başkan Yardımcısı Sümran Ünal ve daire müdürleri ziyaret etti. Çarşının geleneksel hale getirilmesi gerektiğini kaydeden Özakcan, stantları tek tek gezerek ürünler hakkında bilgi aldı.
2 YILDA 100 KEZ TEZGAH AÇILDI
Hülya Sevinç ve Sibel Önbaş tarafından tasarlanan çarşı projesi, 2 yılda 100 noktada vatandaşlarla buluştu. Halkın ilgisinden memnuniyetlerini ifade eden Sibel Önbaş, "Projenin özünde herkesin kendi memleket özlemini duymasından yola çıktık. Bu organizasyonu 2 yıldır yürütüyoruz ve il il, belde belde, ilçe ilçe dolaşıyoruz. Şu anda kadar toplamda 100 noktada vatandaşlarla buluştuk. Projenin özünde herkesin kendi memleket özlemini duymasından yola çıktık. Şehirlerde yaşayan insanlar hep başka noktalardan gelmişler bulundukları şehirlere. Bizlerde yöresel ürünlerini onlara buluşturarak hasretlerini bir nebze olsun gidermelerini sağlıyoruz. Çarşımızın içinde Karadenizlimiz var, Antakyalısı var, çeşitli kültürlerin bulunduğu toplamda 13 standımız var" dedi.
Aydın’da bugün tezgah açan satıcılar vatandaşın yoğun ilgisinden oldukça memnun. Değişik illerden değişik sebeplerden dolayı Aydın’da bulunan vatandaşlar, yörelerinin ürünlerinin satıldığı bu çarşıya yoğun ilgi göstererek memleket hasretlerini az da olsa gidermeye çalışıyorlar.