Memur Zammına Tepki

Memur Zammına Tepki

Türk Kültür Sanat Sen Eskişehir İl Temsilcisi Şaban Billor, yetkili Memur Sen Konfederasyonu’nun aceleci tavrı ve yeterince pazarlık yapmaması sonucunda imzalanan toplu sözleşme ile memurların ve emeklilerinin hem maaşlarının düşük kalmasına hem de ‘enflasyon farkı’ hakkının gasp edilmesine göz yumulduğunu öne sürdü.
Yetkili konfederasyonun seyyanen zam yerine yüzde 3 artı 3 zam ve enflasyon farkı kabul etmesi halinde memurlara daha fazla zam yansıyacağını belirten Şaban Billor, “Sözde sendikanın ‘tarihi toplu sözleşme yaptık’ yalanı, gün geçtikçe daha açık bir şekilde ortaya çıkmaktadır. İş bilmeyen, hesap yapamayan, bir yıl sonrasını dahi öngöremeyen sözde sendikanın, memurlar adına hayati konularda karar verici noktaya getirilmiş olması son derece acıdır. Sözde yetkili konfederasyonun bu hatası, enflasyon farkından dolayı yaşanan bu kayıp, bundan sonra da maaşlarının düşük kalmasına neden olacaktır. Memurlarımızın bütün meslek yaşamlarını ve hatta emekliliklerini dahi etkileyecek boyuttadır” dedi.
Billor, memurların taleplerini görmezlikten gelen, yüzde 3’lük zammı reva gören iktidarı protesto etmek için Türkiye Kamu Sen İl Temsilciliği tarafından Perşembe günü saat 12.30’da Hamamyolu Saatli Park’ta basın açıklaması ile birlikte bordro yakma eylemi yapacaklarını sözlerine ekledi.