Mendil satarak 4 çocuğuna bakıyor

Mendil satarak 4 çocuğuna bakıyor

Merkez Osmangazi ilçesi Hamzabey Mahallesi’ndeki ayda 250 liraya kiraladığı evde ikamet eden 31 yaşındaki 6 çocuk annesi Sema Kurtoğlu, hayatta kalma mücadelesi veriyor. Eşi cezaevinde olduğu için mendil satarak yanında kalan 4 çocuğuyla birlikte geçimini sağlayan genç kadın, hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyor. Kurtoğlu, büyük kızını evlendirirken, bir çocuğu da durumlarının iyi olmamasından dolayı İzmir’de yurtta kalıyor. Mustafa (14), Serpil (8), Yakup (5) ve 6 aylık çocuğu Yıldız ile birlikte camları kırık, eski bir evde ikamet eden Kurtoğlu’na zaman zaman mahalledeki vatandaşlar sahip çıkıyor.



Evinde soba, 1 koltuk ve televizyon olduğunu anlatan Kurtoğlu, “Eşim 2 ay önce cezaevine girdiğinden dolayı 4 mendil satarak çocuklarıma bakmaya çalışıyorum. Ev malzemelerine, yiyecek ve para yardımına ihtiyacım var. Aylık 570 lira alıyorum. 250 lira kiram var. Elektrik, su faturaları geliyor, ısınmak için odun alıyorum. Çocuklarım da hasta. Mendil satarak geçinmeye çalışıyorum” dedi.

14 yaşındaki Mustafa Kurtoğlu ise, okulu ikinci sınıfta bıraktığını ifade ederek, kardeşlerine baktığını söyledi. Büyüyünce polis olmayı istediğini anlatan küçük Mustafa, ancak maddi imkansızlardan dolayı okula gidemediğini belirtti.