Meral Akşener: Atatürk'e bir duayı çok gördü...

Meral Akşener: Atatürk'e bir duayı çok gördü...

İşte Meral Akşener'in konuşmasından satır başları:

Geçtiğimiz günlerde elim bir hadise yaşandı. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize şifa diliyorum.

Geçen hafta SMA hastalarıyla ilgili başvurumuz sonuç verdi. Sağlık Bakanı'na teşekkür ediyorum.

ERBAŞ'IN MISIROĞLU'NU ZİYARETİ

Geçtiğimiz hafta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü özlemle andık. Diyanet'in başındaki zat 9 Kasım'da Atatürk'e bir duayı çok gördü.

Sayın Cumhurbaşkanı o adamın danışmanlığına son verin. Bu adamın ayağına giden Diyanet İşleri Başkanı'nı görevden alın.

Aziz milletim ezanımızla uğraşan kim varsa bil ki derdi sen değilsin. Tek dertleri din istismarı. Milletimiz her şeyin farkında.

Aziz milletim Türk tarihi kaya gibi ortada dururken fesliden tarih öğreniyorlar.

Türk milleti için 1. Dünya savaşı 9 Eylül 1922'de İzmir'de bitti.

Dünya, Türkiye'deki ekonomik krizi konuşuyor. Bir paket çay 30 lira oldu. Hayvancılığı bitirdiniz. Yeme yüzde 70 zam yaptınız. Amerikalılar yılda kişi başı 120 kilo et tüketiyor. Yılda 15 kilo et tüketen Türkiye'de zam üstüne zam geliyor. Bunlar ekmek bulamayana "çok et tüketiyorsun" diyor.

İktidar kendisini iktidara taşıyan vatandaşları unuttu. Burs isteyen öğrenciye beleşçi, esnafa fırsatçı diyor, emeklilikte yaşa takılanlara yük diyor.

Farkımız odur ki bunların çaldıklarını gerçek sahibine, vatandaşımıza vereceğiz.

Üreten fabrikaların özelleştirdiler, tüketen beton fabrikalarını kamulaştırıyorlar.

İktidar çiftçiye ne veriyor. Tarım destek kredisini kullandırtmıyor.

Enflasyon yüzde 26, işsizlik yüzde 11, faiz yüzde 30'u geçti. Çözüm önerilerini göz ardı edip, memleketi uçuruma sürüklediniz. 100 günlük planda sonuç yok . Merhum Demirel'in dediği gibi "millete plan değil pilav" lazım. Yüzde 50 fakirleştik.

Kış geldi vatandaş zamlı doğal gaz faturalarını nasıl ödeyecek. Madem döviz düştü, zamları geri alın. Hurma ağaçları üşümesin diye yurt dışından ısıtma tertibatı getiriyor, ama vatandaş nasıl ısınacak düşünmüyor.

Sarayından bir çık, in aşağıya da milletin halini gör.

Aziz milletim iktidarın sarayı günde 2 trilyon harcıyor. Ayda 60 milyar alıyor. Gemicikleri var, emekli maaşı var. Bunlar yetmezmiş gibi maaşına yüzde 25 zam yapıyor. Ekonomik kurtuluş savaşı veriyoruz deyip kendi maaşına yüzde 25 zam vermek olmaz. Emekliye, işçiye, memura de yüzde 25 zam yap.

Türkiye'yi uçuracağım diye çıktı, yandaşlarını uçurdu.

117 bin öğretmen açığımız, 400 bin de atanamayan öğretmen var. Yapın şu atamaları diyoruz kaynak yok diyorlar. İş Suriyeli mültecilere gelince kaynak çok. Kilis'te, Gaziantep'te Suriyelilere nüfus çoğunluğuna ulaşma seviyesine geldi. Sağlık hizmeti onlara ücretsiz. Suriyeli öğrencilere 1200 lira burs veriyorlar. Her şeye bahaneleri var, bir derde çözümleri yok.

Sayıştay raporları her şeyi ortaya döküyor. 1 metrelik hortuma 78 lira veriyorlar. Yolsuzluklar ortada.

Aziz milletim sadece içeride değil dışarıda da başımıza dert açtılar. Suriye'nin kuzeyinde terör devletçiği kuruluyor. İYİ Parti olarak sınırımızın dibindeki terör örgütleri yerle bir edilmeli, Amerika'nın tehditlerine boyun eğilmemelidir. Amerika'nın ödül işi YPG'yi meşrulaştırma işidir. Kim kiminle yürürse yürüsün biz milletimizle yürüyeceğiz.

AK Parti ile HDP yan yana yürümez dediniz Ben demedim ki, çözüm sürecinde Oslo'da siz el ele verdiniz. Teröristler çadır mahkemesinde yürürken bayrağımızı yarıya indirdiniz.