Meram Belediyesi Fen İşleri Çalişmalari İkiye Katlayacak

Meram Belediyesi Fen İşleri Çalişmalari İkiye Katlayacak

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi, yol açma ve düzenleme, sathi kaplama, bordür ve parke döşeme ile diğer fen işleri çalışmalarında 2014’e damgasını vurdu. Bir yıllık dönemde yapılan çalışmaların yaklaşık maliyeti 17 milyon TL olarak gerçekleşti.
2014 yılı fen işleri çalışmalarını değerlendiren Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, beton asfalt, sathi kaplama, bordür ve parke döşemede geçtiğimiz yıl yaklaşık 17 milyon liralık yatırım yaptıklarını belirterek, “2014 yılı içerisinde ilçemizin farklı mahallelerinde toplam 746 bin metrekarelik asfalt kaplama, sathi kaplama ve asfalt yama çalışması yapıldı. Beton asfalt ve sathi kaplama çalışmalarının yaklaşık maliyeti 14 milyon liradır. Yine aynı dönemde 194 bin metrekare parke ve 72 bin metrelik de bordür çalışması yapılmıştır. Bunların maliyeti de yaklaşık 3 milyon TL’dir. Geçtiğimiz yıl asfalt, bordür ve parke hizmetleri için yaklaşık 17 milyon TL bütçe kullanılmıştır. 2015 yılında bu çalışmaları iki katına çıkaracağız ve bunun için de yaklaşık 34 milyon TL’lik bir yatırım yapmayı hedefliyoruz” dedi.
Meram Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne ait altyapı ekipleri 2014 yılında 2 milyon 189 bin metrekare kumlama ve altyapı çalışması gerçekleştirdi. Yeni bağlanan 8 mahallede 21 bin metrekare parke çalışması yapılırken çok sayıda cami, okul ve aile sağlığı merkezinin de çevre düzenlemesi yapıldı. İnşaat ekipleri de, 2020 metretül örgü, 5044 adet rögar, 12 bin 435 metre istinat ve ihata duvarı yaptı.