Meram’da “sosyal Yardım Merkezi” Hizmete Açıldı

Meram’da “sosyal Yardım Merkezi” Hizmete Açıldı

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından Harmancık Mahallesi’nde yapılan "Sosyal Yardım Merkezi" düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Harmancık Mahallesi’ndeki açılış törenine, Konya Vali Yardımcısı İbrahim Hayrullah Sun, Meram Kaymakamı Nuh Mehmet Hamurcu, AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, merkez ilçe belediye başkanları, teşkilat mensupları, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
Yeni dönemin ilk açılışı olma özelliğini de taşıyan “Sosyal Yardım Merkezi” açılışında konuşan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, "Meram Belediyesi olarak Konya’nın incisi, güzel ilçemiz Meram’a yeni bir tesis ve yeni bir hizmet anlayışı kazandırıyor olmanın haklı sevincini sizlerle paylaşıyoruz. Paylaşmak, ekmeğini bölüp ikram etmek, sofrasını açmak, geçmişten bugüne yoğrulduğumuz medeniyet iklimimizde bu toprağın insanının en belirgin vasıflarındandır. İnançla, azimle, şevkle el ele vererek yeni hedeflere yürümek istiyorsak kendi medeniyetimizin hasletlerini yaşamak ve yaşatmak, şehre ve hemşehrilerimize aidiyet duygusuyla bağlanmak altın kuraldır" dedi.
“KONYA VE MERAM SOSYAL DAYANIŞMANIN MERKEZİ”
Konya ve Meram’ın, yardımlaşma ve sosyal dayanışmanın merkezi olduğunu vurgulayan Başkan Toru, "Dün sizlerin arasından siyasete katılan bir kardeşiniz olarak sosyal belediyecilik alanında özgün hizmetler gerçekleştirmenin, Meram’ı kardeşçe yaşanan bir ilçe haline getirmenin çabası içerisinde olmaya söz vermiştik. Bugün bir belediye başkanı olarak bu sözümüzü tutuyoruz. Bizim şehrimiz dostluğun, kardeşliğin, merhametin, barışın, sevgi ve yardımlaşmanın hep zirvesinde olmuştur. Meram’da kapısı çalınmamış, derdine derman olunmamış, sahip çıkılmamış bir tek Meramlı kalmayıncaya dek Meram Belediyesi olarak gayretlerimiz sürecek. Belediye olarak geliştirdiğimiz ve hızla uygulamaya koyduğumuz projelerle, kanayan sosyal yaralara merhem olmak için sosyal belediyecilik alanında flaş projelere imza atma noktasında kararlıyız" diye konuştu.
“MERAM’IN KEMİKLEŞMİŞ SORUNLARINA EL ATILDI”
Proje insanının vasıfları hakkında bilgi veren AK Parti Meram İlçe Başkanı M. Ulvi Bezirci, "Tam bir proje insanı olan Belediye Başkanımız, Meram’ın geçmişten gelen kemikleşmiş sorunlarına el atarak hiçbir babayiğidin cesaret edemediği problemleri çözmek için kolları sıvadı. Meram’ın kronikleşmiş ve kemikleşmiş sorunlarına neşter vurulacağına inanıyorum. Yeni bir Meram’ın oluşması noktasında bu 5 yılda çok önemli hizmetler yapılacak. Bu tesisin hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.
“ÇOK ANLAMLI BİR AÇILIŞ”
Tesisin hayırlı olmasını dileyen AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun da, "İki tür insan var. Birincisi; ihya eder, inşa eder. İkincisi ise; yakan, yıkan ve imha eden insanlar. Belediye başkanımızın ilk açılışını sosyal yardım merkezi ile yapması çok manidar. Her şey insan için, insan da Yüce Yaradan için. Onun için Sosyal Yardım Merkezi ile açılışlara başlanması, yapılacak hizmetler açısından bir bereket olur" dedi.
Protokol konuşmalarından sonra Sosyal Yardım Merkezi’nin açılışı okunan dua ile gerçekleştirildi.