MERKEZ BANKASI BAŞKANI BAŞÇI’DAN AÇIKLAMA

MERKEZ BANKASI BAŞKANI BAŞÇI’DAN AÇIKLAMA

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, yarın açıklanacak enflasyon verisine bağlı olarak ara toplantı yapılıp yapılmayacağına karar verileceğini söyledi.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı, Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de ’Fiyat İstikrarının Değeri Üzerine’ konulu bir sunum yaptı. TCMB Başkanı Başçı, sunumunda yüksek enflasyonun ve deflasyonun büyümeyi zayıflatabilen unsurlar olduğu belirterek Merkez Bankaları açısından büyümeyi desteklemenin en iyi yolunun fiyat istikrarını sağlamak olduğunu vurguladı.
Başçı, Beşeri sermaye, istihdam piyasası, teknoloji, yenilikçilik ve fiziki altyapı alanlarında yapılacak reformların Türkiye’nin büyüme potansiyelini daha da artıracağını belirtti.
TCMB Başkanı Erdem Başçı ayrıca yarın açıklanacak enflasyon verisine bağlı olarak ara toplantı yapılıp yapılmayacağına karar verileceğini söyledi.
Merkez Bankası Başkanı Başçı geçen hafta, "Ocak enflasyonu 1 puandan fazla düşerse ve çekirdek iyi giderse 4 Şubat’ta dahi bu parametreleri değerlendirebiliriz" açıklamasını yapmıştı. Açıklama sonrası kur 2,34’ten 2,45’e kadar yaklaşarak tüm zamanların rekorunu kırmıştı.