Mersin Büyükşehir Belediyesi Avrupa’da Kazanmak İstiyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Avrupa’da Kazanmak İstiyor

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, ligdeki kötü gidişe Avrupa’da dur demek istiyor. Yarın EuroCup 8’li finallerde deplasmanda Spartak Noginsk ile karşılaşacak olan Mersin ekibi, bu maçı kazanıp Türkiye’ye avantajlı dönmek istiyor. Başantrenör Olcay Orak, "Yarın güçlü bir rakip ile oynayacağız. İnşallah bu maçı kazanıp evimize gülerek dönmek istiyoruz" dedi.
Geçtiğimiz hafta sonu ligde evinde ligin son sırasında yer alan Osmaniye Gençlik’e 73-66 yenilen Mersin Büyükşehir Belediyesi, ligde üst üst 3. mağlubiyeti aldı. Ligde oynadığı 11 maçtan 5 galibiyet 6 mağlubiyet elde eden Mersin ekibi, ligde 9. sırada yer alıyor. Ligde üst üste aldığı mağlubiyetlere Avrupa’da dur demek isteyen Güney ekibi, yarın EuroCup 8’li finallerin ilk maçında deplasmanda Spartak Noginsk ile karşı karşıya gelecek. İlk maçtan galip gelip 22 Ocak’ta oynanacak rövanş maçına avantajlı çıkmak isteyen Mersin Büyükşehir, Rusya’ya gitti.
"LİGDEKİ KÖTÜ GİDİŞE DUR DEMEK İSTİYORUZ"
Ligde oynadıkları Osmaniye Gençlik ile EuroCup’ta oynayacakları Spartak Noginsk maçlarıyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi Başantrenörü Olcay Orak, Osmaniye Gençlik maçında iyi mücadele etmediklerini ifade ederek, "Maç öncesi rakibimizin ligin sonunda olması bizi aldatmaması gerektiğini, rakibimizden daha çok mücadele etmesek maçı kazanamayacağımızı söylemiştim. Özellikle maçın son anlarında bizim istemediğimiz bir oyun ortaya koyduk. Çok basit hatalar yaptık ve sayı bulmakta zorlandık. Tabi bu tür mağlubiyetlerden mutlaka ders çıkarmalıyız. Ligde herkes herkesi yenebilecek güçte. O yüzden her maça aynı ciddiyetle ve aynı istekle çıkmamız gerekiyor. Galibiyetten dolayı rakibimizi kutluyorum. Bizim de bu mağlubiyetten ders çıkartıp, bundan sonra oynayacağımız maçlarda bu tür hatalar yapmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.
"AVRUPA’DA AVANTAJLI BİR SONUÇ ALMAK İSTİYORUZ"
Spartak Noginsk maçıyla ilgili de Orak, "Rakibimiz Beşiktaş’ın bulunduğu grupta 5 galibiyet 1 mağlubiyet elde ederek, grubu ikinci sırada tamamladı. Gerçekten güçlü ve iyi mücadele eden bir ekip. Bizi Rusya’da çok zorlu bir maç bekliyor. Ancak biz de güçlü bir takımız. Biz de grubumuzu lider olarak tamamladık. Özellikle gruplarda elde ettiğimiz galibiyetler ve oynadığımız oyun oyuncularımızın öz güvenini artırdı. Bu maçta da bu öz güvenlerini geliştireceklerini düşünüyorum. Şu anda rakibimizi yenecek güçte olduğumuza inanıyorum ve bunu da inşallah başaracağız. Bu maçı kazanıp evimize gülerek dönmek istiyoruz. Bu maç 2 maç üzerinde olduğu için avantajlı bir sonuç almak istiyoruz" diye konuştu.