MERSİN HANTAŞ SPORTİF LİGDEKİ İLK DEPLASMAN GALİBİYETİNİ ALDI

MERSİN HANTAŞ SPORTİF LİGDEKİ İLK DEPLASMAN GALİBİYETİNİ ALDI

Hentbol Erkekler Süper Ligi’nde mücadele eden Mersin Hantaş Sportif, deplasmanda Anafen Koleji’ni 30-27 yenerek deplasmandaki ilk galibiyetini aldı. Sportif Direktör Osman Özoğlu, "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı. Maçın başından sonuna kadar üstün oynadık ve hak ettiğimiz bir galibiyet aldık" dedi.
Geçtiğimiz hafta sonu deplasmanda Anafen Koleji’ni 30-27 yenen Mersin Hantaş Sportif, deplasmandaki ilk galibiyetini aldı. Ligde oynadığı 16 maçtan 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 10 mağlubiyet alan Mersin ekibi, ligde 10 puanla 12. sıraya yükseldi. Bu hafta sonu evinde ligin güçlü ekiplerinden Nilüfer Belediyesi’ni ağırlayacak olan Güney ekibi, bu maçı da kazanıp çıkışını sürdürmek istiyor.
"BU GALİBİYETE İHTİYACIMIZ VARDI"
Anafen Koleji ile Nilüfer Belediyesi maçlarıyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Mersin Hantaş Sportif Direktörü Osman Özoğlu, Anafen maçına iyi hazırlandıklarını ifade ederek, "Bu maçtan mutlak galip ayrılmak zorundaydık. Maçada çok iyi başladık. Maçın başından sonuna kadar üstün taraf bizdik. Bu galibiyete ihtiyacımız vardı. Galip gelmek için elimizden gelen herşeyi yaptık. Rakibimizde de 2 oyuncunun sakat olması bizim oyunumuzun daha etkili olmasını sağladık. İyi başladığımız bir maçı iyi bitirdik. Bu maçta galibiyetten başka şansımız yoktu. Bu galibiyetin çıkışımız olacağını düşünüyorum. Tabi bu galibiyet ayrıca deplasmandaki ilk galibiyetimiz oldu. Bu skorla bu şansızlığımızı da kırmış olduk diye düşünüyorum. Artık çıkışa geçmenin zamanı geldi. Oynayacağımız hiçbir maçın telafisi yok bizim için. O yüzden her maça galibiyet için çıkacağız" diye konuştu.
"NİLÜFER BELEDİYESİ MAÇINI KAZANMAK İSTİYORUZ"
Nilüfer Belediyesi maçıyla ilgili de değerlendirmede bulunan Özoğlu, "Bizi evimizde şimdi zorlu bir maç bekliyor. Nilüfer Belediyesi şu anda ligde 2. sırada bulunan, Beşiktaş’tan sonra ligde en geniş ve en iyi kadroya sahip olan takım konumunda. Yıllardır ülkemizi Avrupa’da temsil ediyor ve iyi sonuçlar elde ediyor. Bu maç oldukça çekişmeli geçecektir. Ancak rakibimiz ne kadar güçlü olursa olsun Mersin’de galibiyet kolay değil. Biz evimizde iyi oynayan bir ekibiz. İnşallah bu maçta da seyircimizin desteği ile iyi bir oyunla galip gelmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bu maçtan alacağımız bir galibiyet hem bizi moral olarak hemde sıralama olarak üst sıralara çıkartacaktır. Bu maçın hazırlıklarına yarın başlayacağız ve en iyi şekilde hazırlanacağız" şeklinde konuştu.